2013-05-28 18:46:03
Φωτογραφία για Δηλώσεις Γ. Δημαρά από το Αγρίνιο
από το Γραφείο Τύπου

Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, μετά τις γερμανικές εκλογές, διατύπωσε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Αγρίνιο... ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημαράς υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις και στη χώρα μας μια και η μνημονιακή πολιτική που στηρίζει η τρικομματική κυβέρνηση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε: Η πολιτική συνεργασία που ξεκινήσαμε, πριν από τις εκλογές, με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο και τίμια ήταν και διαφανής και ειλικρινής. Τα 14 πολιτικά σημεία αναφοράς και σύγκλισης τηρήθηκαν και από τους ΑΝ.ΕΛ. και από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, χωρίς ηγεμονισμούς και προσπάθειες καπελωμάτων.


Αν περάσουμε σε μία νέα φάση προεκλογικής περιόδου θα συζητήσουμε, είπε ο κ. Δημαράς, όχι μόνο με τον κ. Καμμένο, αλλά με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις – όπως έχουμε ξανακάνει – στη βάση αρχών πριν από τις εκλογές και με τη δέσμευση ότι η όποια συμφωνία θα τηρηθεί και μετά τις εκλογές. Εμείς, στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, είμαστε ανοικτοί, είμαστε καθαροί στην συμπεριφορά μας την πολιτική.

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, που περιμένει, αγωνιά και ελπίζει να υπάρξει μια πρόταση συγκροτημένη που θα προσπαθήσει να τον απεγκλωβίσει από το μνημόνιο και θα ενισχύσει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου και στη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση παρατήρησε ότι ακούσαμε τις ενστάσεις και τη διαφωνία των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη αλλά δεν ακούσαμε κάποια δήλωση του Πρωθυπουργού, σα να εκπροσωπείται η κυβέρνηση από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη. Υπογράμμισε ότι το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου δεν είναι γνωστό στους Έλληνες Βουλευτές, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιέχει και τι συμπληρώνει στην υπάρχουσα νομοθεσία ώστε να οχυρωθεί η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τα δημοκρατικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είμαι περίεργος, τόνισε ο κ. Δημαράς, να δω και ν’ ακούσω όταν θα συγκληθεί η Ολομέλεια, για τα θέμα, εάν αυτά που ειπώθηκαν χθες, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ειπωθούν στη συνέχεια και στους Έλληνες Βουλευτές και να ακούσω και την άποψη εκείνων που «υπερασπίστηκαν» αυτό το σχέδιο νόμου που ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό του και περιμένω να δω ποιο είναι το νομικό οπλοστάσιο για παραβατικές αντιδημοκρατικές πράξεις και ενέργειες και τι συμπληρώνει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ