2013-05-28 14:36:06
Φωτογραφία για Μειώθηκε κατά 40% η κίνηση στις Εθνικές οδούς, λόγω διοδίων, ακριβής βενζίνης και έργων
Kατά 40% από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς κάτι που δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει αρνητικά και τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η κυκλοφορία λιγότερων αυτοκινήτων έχει προκαλέσει ζημιές και στην εταιρεία παραχώρησης Ολυμπία Οδός Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση και λειτουργία του οδικού άξονα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό για τη χρήση 2012, η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 57,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 30,2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε σε 58,6 εκατ. ευρώ, έναντι 68,2 εκατ. ευρώ το 2011.

Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού συμμετέχουν οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι (Ελλάκτωρ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και J&P Αβαξ), η Vinci Concessions και η Hochtief.

Οι ζημίες αποδίδονται στην πτώση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος της οδού, καθώς οι εισπράξεις από τα διόδια συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, τη στιγμή που οι εργασίες ήταν τελματωμένες.

πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2o TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ 2013
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"2o TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ 2013"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ