2013-05-27 20:46:03
Φωτογραφία για ΕΚΠΟΙΖΩ: Προσοχή στους κερδοσκόπους σε βάρος δανειοληπτών
«Προσοχή» συστήνει η ΕΚΠΟΙΖΩ στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, προειδοποιώντας τους πως παρατηρείται... ραγδαία εξάπλωση της δράσης «διαμεσολαβητών» ρύθμισης χρεών που κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών.

Όπως κάνει γνωστό, λαμβάνει καθημερινά δεκάδες καταγγελίες καταναλωτών για γραφεία συμβούλων που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» για εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών σε σχέση με το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών.

Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός που έχει χρέη σε τράπεζες.

Προκειμένου να προσελκύσουν τα υποψήφια «θύματά» τους υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα, γενναίες διαγραφές χρεών παρέχοντας αμφίβολης ποιότητας νομικές υπηρεσίες.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ τονίζει πως σύμφωνα με το Ν. 3869/2010, η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, των Ενώσεων Καταναλωτών - φορέων που έχουν πιστοποιηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς και των δικηγόρων.


Επισημαίνει ακόμη πως χειρίζεται περισσότερους από 11.000 φακέλους υπερχρεωμένων δανειοληπτών, αρκετές δεκάδες, μέλη της που έχουν καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής έχουν δικαιωθεί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας με αποφάσεις που εξασφαλίζουν τη διάσωση της κύριας κατοικίας και διαγράφουν σημαντικά ποσοστά των οφειλών έως και 97%.

Η Ένωση ζητεί από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ασκήσει ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται το Ν. 3869/2010 προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Παράλληλα, καλεί τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ. και να εμπιστεύονται μόνο τους φορείς που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της (www.efpolis.gr).
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ