2013-05-27 16:34:28
Φωτογραφία για ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΧΑΪΝΣ
Όσα δημοσιεύματα και να βγουν από το εξωτερικό, προτεραιότητα των Σπανούλη και Χάινς είναι το να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό και για την ώρα το μυαλό όλων είναι προσηλωμένο στο Πρωτάθλημα.

Συνεχόμενα είναι τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό τα οποία αναφέρουν πως οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ξένων ευρωπαϊκών ομάδων, κάτι που εόναι λογικό από τη στιγμή που μένουν free-agent το καλοκαίρι δύο από τους βασικούς πυλώνες των επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητών Ευρώπης.

Απορία και αγωνία όλων των οπαδών του Ολυμπιακού είναι αν θα ανανεώσουν τα συμβόλαια τους με τους πρωταθλητές Ευρώπης οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς. Απάντηση δεν μπορεί κανείς να δώσει με σιγουριά, αλλά το σίγουρο είναι πως τόσο η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, όσο και οι δύο παίκτες, θέλουν να ανανεώσουν την συνεργασία τους συνεχίζοντας την κοινή πορεία τους για αρκετά χρόνια ακόμη.


Προτεραιότητα τόσο του Βασίλη Σπανούλη, όσο και του Κάιλ Χάινς ήταν, είναι και παραμένει ο Ολυμπιακός. Σαφώς και οι δύο παίκτες, μέσω του κοινού τους ατζέντη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, έχουν δεχτεί ήδη δελεαστικές προτάσεις από ορισμένες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά αμφότεροι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα μιλήσουν στο τέλος της σεζόν πρώτα με τον Ολυμπιακό.

Έχει υπάρξει μια πρώτη διερευνητική επαφή

Μάλιστα, σύμφωνα με το "redplanet.gr", έχει γίνει μια πρώτη επαφή σε καλό κλίμα ανάμεσα σε διοίκηση και Σπανούλη-Χάινς, η οποία ήταν διερευνητική, καταθέτοντας η κάθε μια πλευρά τα "θέλω" της, λαμβάνοντας και ως απάντηση μια αρχική προσφορά από τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι συζητήσεις όμως για την ανανέωση των συμβολαίων θα συνεχιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν. Προς το παρόν, τόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού, όσο και οι καλαθοσφαιριστές είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια κατάκτησης (και) του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος και πουθενά αλλού.

Όλοι το ίδιο θέλουν: να διατηρηθεί ο κορμός

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη και την χαρά να διαθέτει στο ρόστερ του έναν "χρυσό" και πετυχημένο βασικό κορμό, με σπουδαίο παρόν και λαμπρό μέλλον, με καταπληκτική χημεία και ομοιογένεια, και το ζητούμενο του κόσμου, των παικτών, αλλά και της διοίκησης, είναι το να διατηρηθεί. Όλοι το ίδιο θέλουν. Αυτό άλλωστε είναι το κύριο συστατικό για την δημιουργία κυριαρχίας στην Ελλάδα και παραμονής στην ευρωπαϊκή ελίτ. Και οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς αποτελούν δύο κορυφαία μέλη αυτής της ομάδας, οι οποίοι οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζοντας καθοριστικό-πρωταγωνιστικό ρόλο. Και είναι σημαντικό το να συνδέονται με την ομάδα σημαντικοί αθλητές, με κύρος, προσωπικότητα και προσφορά, τόσο ώστε να αποτελέσουν "σημαία" του συλλόγου, όσο και για να παραμείνουν στην ιστορία ως εμβληματικές μορφές των ερυθρόλευκων. Ξεκάθαρη επιθυμία της διοίκησης είναι να τους κρατήσει στο ρόστερ και αυτό θα επιδιώξουν οι πρόεδροι.

Τα συμβόλαια στο τέλος, το μυαλό τώρα προσηλωμένο στο πρωτάθλημα

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι βραβεύτηκαν ως οι κορυφαίοι παράγοντες της Euroleague την περασμένη σεζόν, τα γνωρίζουν όλα αυτά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μείνει η ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο, μη ξοδεύοντας πολλά χρήματα, όπως έκαναν στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται πλέον να σκορπάνε αριστερά και δεξιά εκατομμύρια δολάρια και ευρώ. Ένα πράγμα χρειάζεται: να διατηρήσουν ακέραιο τον βασικό κορμό των Πρωταθλητών, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουν να "γράφουν" τις "χρυσές" σελίδες" στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το πακέτο το έχουν, αρκεί να το διατηρήσουν. Εκεί είναι το μυστικό. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις (παικτών-διοίκησης) και καλή διάθεση (που υπάρχει) μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Όλα αυτά όμως με το που ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν. Προς το παρόν άπαντες τώρα είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και "απαγορεύεται" το μυαλό και το πνεύμα να επηρεάζεται από "σειρήνες".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ