2013-05-27 15:14:56
Φωτογραφία για ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ : ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ
Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Εργοτέλη, από τον διαιτητή Γκράνα, μπορεί να βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1), ωστόσο οι Κρητικοί ήταν και με τη βούλα πλέον στη Σούπερ Λίγκα. Παίκτες και προπονητικό τιμ, έγιναν όλοι ένα κουβάρι και ο Εργοτέλης μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεφε και πάλι εκεί που του αρμόζει.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας, ο Αντρέας Μπουχαλάκης (που σε λίγες μέρες αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ολυμπιακού), μίλησε στο "pamesports.gr", για το μικρό θαύμα που πέτυχε με τους συμπαίκτες του, αναφέρθηκε στο φετινό... σχολείο του Εργοτέλη, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στον πρώην πρόεδρο της ομάδας, τον Απόστολο Παπουτσάκη.

Αντρέα, αν σου έλεγε κανείς πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα βγαίνατε απευθείας στη Σούπερ Λίγκα, τι θα έλεγες;

«Θα σου έλεγα ότι ήταν κάτι που ναι μεν μπορεί να το θέλαμε, ωστόσο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Πέρυσι το καλοκαίρι η ομάδα είχε πολλά προβλήματα, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά, ο χαμός του προέδρου μας είχε συγκλονίσει και γενικότερα ήμασταν σε μία περίοδο πολύ μεταβατική για την ομάδα».


Ωστόσο το θαύμα έγινε και πλέον είστε και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Που οφείλεται αυτή η πορεία;

«Στον Εργοτέλη φέτος υπήρξε ένας συνδυασμός πραγμάτων που βοήθησε στην επιστροφή μας στη Σούπερ Λίγκα. Πρώτα θα σου πω ότι υπήρχε ένα πολύ καλό και συγκροτημένο ρόστερ και με τη βοήθεια αρχικά του Δημήτρη Παπουτσάκη και εν συνεχεία της διοικούσας επιτροπής που ανέλαβε, βρήκαμε το δρόμο μας. Στην ομάδα ήρθαν άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον Εργοτέλη και δημιουργήσαμε ξανά έναν υγιή σύλλογο».

Όταν ενημερωθήκατε για τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θέλω να μου πεις τα πρώτα σου συναισθήματα.

«Προσωπικά θα σου πω ότι μου έφυγε ένα τεράστιο βάρος και ένιωθα μία ανακούφιση που την περίμενα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όλους αυτούς τους μήνες πιεστήκαμε πολύ, τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα και δεν υπήρχε χρόνος για να ηρεμήσουμε. Μόλις ενημερωθήκαμε για την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ένιωσα ελεύθερος από όλα αυτά. Ήμουν χαρούμενος και δικαιωμένος, ενώ όλα μαζί τα παιδιά αποδείξαμε πως δεν παίζουν ρόλο τα μεγάλα συμβόλαια και τα γνωστά ονόματα, αλλά η επιμονή και η θέληση».

Φοβήθηκες κάποια στιγμή, μήπως χαθεί η απευθείας άνοδος την τελευταία στιγμή;

«Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Απλά φέτος έτσι όπως ήταν το πρωτάθλημα και με όλες αυτές τις διακυμάνσεις που είχε, δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος για τίποτα. Ήξερα όμως ότι έχουμε τις δυνατότητες να τον πετύχουμε τον στόχο αυτόν. Έβλεπα τη θέληση και το πείσμα όλων των παικτών και έλεγα δε μπορεί.... αυτή η ομάδα πρέπει να ανέβει».

Υπήρχε κάποια ομάδα που να σκέφτηκες ότι ίσως να μπορέσει να σας κάνει τη ζημιά;

«Οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη επτάδα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή είτε να μπούνε στην τριάδα είτε να εξασφαλίσουν τη θέση τους στα πλέι οφ. Η αρχική επτάδα για μένα (Εργοτέλης, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή, Ολυμπιακός Βόλου. Ηρακλής, Νίκη Βόλου και Παναιτωλικός) δύσκολα θα χαλούσε ή θα άλλαζε. Όλες αυτές οι ομάδες ήμασταν ικανές για τα πάντα».

Πως θα περιέγραφες τη φετινή χρονιά στον Εργοτέλη;

«Φέτος μεγαλώσαμε απότομα. Ήταν μία χρονιά που εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, μας έκανε να μάθουμε πολλά και για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μάθαμε να αντέχουμε την πίεση και να εξαντλούμε τις αντοχές μας, αφού τα παιχνίδια ήταν σχεδόν κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Μάθαμε να παίζουμε πιο ώριμα, να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις και να αντιμετωπίζουμε τα άσχημα αποτελέσματα και την αβεβαιότητα που υπήρχε σε κάποιες περιόδους. Ήταν μία χρονιά-μάθημα για όλους μας».

Τι τίτλο θα έδινες;

«Ο Εργοτέλης επέστρεψε’. Και με αυτό εννοώ ότι η ομάδα βρίσκεται πλέον εκεί που της αξίζει και δεν είναι διατεθειμένη να ξαναγυρίσει στη Football League».

Ο συμπαίκτης σου, ο Γιώργος Σαρρής, είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ότι φέτος κλείσατε τα στόματα, όλων εκείνων που σας αμφισβήτησαν. Συμφωνείς;

«Σίγουρα φέτος δεχτήκαμε έντονη κριτική από πολλούς, οι οποίοι δεν μας πίστεψαν και μας αμφισβήτησαν. Μαθαίνεις όμως - όταν παίζεις μπάλα - να ζεις με αυτό. Στόματα δεν ξέρω αν κλείσαμε, αφού σκοπός μας ήταν η άνοδος για μας τους ίδιους και όχι για να αποδείξουμε κάτι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τελικά αξίζαμε την εμπιστοσύνη κάποιων».

Την άνοδο την αφιερώσατε στον Απόστολο Παπουτσάκη. Να υποθέσω ότι ήταν ένας λόγος παραπάνω για να επιστρέψετε στη Σούπερ Λίγκα;

«Σίγουρα. Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ένας άνθρωπος που όχι απλά αγαπούσε τον Εργοτέλη, αλλά ζούσε γι΄ αυτόν. Όπως καταλαβαίνεις είναι λογικό η άνοδος να είναι αφιερωμένη σε αυτόν. Είμαστε σίγουροι ότι μας έβλεπε από εκεί ψηλά και χαιρόταν με την επιτυχία μας».

Θεωρείσαι ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της Football League και ήδη ακούγονται διάφορα σενάρια που σε θέλουν στον Ολυμπιακό. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Έχει γίνει μία πρώτη επαφή, έχουν υπάρξει κάποιες συζητήσεις, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς. Δεν μπορώ να μιλήσω επίσημα για κάτι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ