2013-05-27 14:35:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Aτέλειωτος ο κατάλογος των θυμάτων 36χρονου τσαντάκια
Συνεχίζονται οι εμπεριστατωμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχετικά με τη δράση 36χρονου τσαντάκια στη Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί την (24-3-2013), το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για αρπαγές τσαντών, κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή δήλωση στοιχείων ενώ μετά την απολογία του στον κ. Ανακριτή Πατρών είχε κριθεί προφυλακιστέος (Σχετικό το από 26-3-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, η οποία συνεχίζεται, εξιχνιάστηκαν ακόμα δυο ληστείες και επτά αρπαγές τσαντών τις οποίες ο 36χρονος είχε διαπράξει στην Πάτρα πριν τη σύλληψη του.

Θύματα του συλληφθέντα ήταν αποκλειστικά γυναίκες και ιδίως ηλικιωμένες, τις οποίες αφού πλησίαζε με μηχανάκι, αφαιρούσε τις προσωπικές τους τσάντες άλλοτε αιφνιδιάζοντας αυτές και άλλοτε με τη χρήση βίας σε βάρος τους ενώ στη συνέχεια διέφευγε αναπτύσσοντας ταχύτητα.


Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών αρπαγής τσαντών παραθέτει ενδεικτικές συμβουλές, γενικού περιεχομένου που αποσκοπούν στην ασφάλεια των γυναικών και στην όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης. Πιο συγκεκριμένα:

Οδηγίες σε περίπτωση αρπαγής τσάντας

Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ