2013-05-27 00:18:57
Φωτογραφία για Άστεγοι παραλίγο να καούν ζωντανοί στο παλαιό Τελωνείο Βόλου
Στο Νοσοκομείο του Βόλου με εγκαύματα 3ου βαθμού νοσηλεύεται 40χρονη Καναδή - Κι ενώ ο Δήμος Βόλου διαφημίζει ακόμα τις "πρωτοβουλίες" του επί του θέματος.

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν το πρωί της Κυριακής τουλάχιστον μία γυναίκα από τον Καναδά και ένας άνδρας από το Μαρόκο, όταν στο εγκαταλελειμμένο παλαιό Τελωνείο, στο οποίο φέρονται να διανυκτέρευσαν, ξέσπασε φωτιά, η οποία προκλήθηκε από κλινοσκεπάσματα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με τους 9 άνδρες, που επιχείρησαν με 2 πυροσβεστικά και ένα υπηρεσιακό, οχήματα, να απεγκλωβίζουν την 40χρονη και εν τέλει να θέτουν γρήγορα υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά.

Ο Μαροκινός είχε προλάβει και είχε βγει εγκαίρως από το κτίριο, γεγονός που δεν συνέβη και με την Καναδή, η οποία σώθηκε κυριολεκτικά από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύεται με κατάγματα ολικού πάχου 3ου βαθμού στα κάτω άκρα και ελαφρότερα σε άλλα σημεία του σώματός της.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο εγκαταλελειμμένο κτίριο διανυκτερεύουν και άλλοι άνθρωποι, γεγονός που γεννά αμείλικτα ερωτήματα έναντι της δημοτικής Αρχής Βόλου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει σταματήσει στιγμή την διαφήμιση των "πρωτοβουλιών" της επί του σοβαρότατου θέματος των αστέγων. Να υπενθυμίσουμε ότι οι πολυδιαφημιζόμενες πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής αφορούσαν απλά στη λειτουργία ενός Ξενώνα Αστέγων, ικανού να φιλοξενήσει 16 περίπου άτομα και ο οποίος κόστισε τουλάχιστον 554.442,54 ευρώ και κατασκευάστηκε με χρήματα του προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ", πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή! Μάλιστα, τελευταίως, από πλευράς της δημοτικής Αρχής, ακούγονται και δημοσιοποιούνται απερίσκεπτες και με διάθεση σπατάλης, φωνές, για την μίσθωση δωματίων ιδιόκτητου ξενοδοχείου του Ορφανοτροφείου Βόλου, την ίδια ακριβώς στιγμή που υπάρχουν δημοτικά κτίρια τα οποία ρημάζουν στην κυριολεξία.

Κατά την επιχείρηση της Π.Υ. αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες έσωσαν και 5 κουτάβια που βρήκαν στο σημείο.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση σχετικά με την ΕΡΤ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση σχετικά με την ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ