2013-05-25 16:40:08
Φωτογραφία για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ «ΕΠΩΝΥΜΟ»... ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ *ΒΙΝΤΕΟ*
Τα πιο γνωστά και επιτυχημένα αδέρφια της ελληνικής υδατοσφαίρισης, είναι αναμφίβολα τα αδέρφια Αφρουδάκη. Στους άνδρες. Γιατί στις γυναίκες υπάρχουν οι αδερφές Πλευρίτου.

Πρόκειται για το λαμπρό μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο. Άφησαν τη Θεσσαλονίκη, μετακόμισαν στην Αθήνα, και φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα» σκουφάκια τους. Ήδη οι διακρίσεις τους δεν μετριούνται εύκολα.

Το "woop.gr" βρέθηκε στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, συνάντησε την Μαργαρίτα, την Ελευθερία και την Βασιλική Πλευρίτου, και μας τις παρουσιάζει!

Αναλυτικά:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

Ημερομηνία γέννησης: 17- 11- 1994

Θέση: Φουνταριστή

Μέλος της «χρυσής» ομάδας των Νεανίδων που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, τον Δεκέμβριο του 2012, και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης, τον Αύγουστο του 2011. Πήρε το πρώτο της μετάλλιο με την εθνική Γυναικών, το χάλκινο στο World League της Χιανγκτσού.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

Ημερομηνία γέννησης: 23- 4 - 1997

Θέση: Περιφερειακή

Επίσης μέλος της «χρυσής» ομάδας των Νεανίδων που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ. Συμμετείχε στο World League της Χιανγκτσού με την εθνική γυναικών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μετρά τρία ασημένια μετάλλια με τις ομάδες του Ολυμπιακού (Γυναίκες, Νέες Γυναίκες, Νεανίδες).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

Ημερομηνία γέννησης: 08- 06 – 1998

Θέση: Περιφερειακή

Το 2012 κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με όλες τις ομάδες πόλο θηλέων του Ολυμπιακού (ασημένια στις Γυναίκες, τις Νέες Γυναίκες και τις Νεανίδες, χάλκινο στις Κορασίδες) και έγινε η πρώτη πολίστρια που το καταφέρνει.

Πώς είναι να αγωνίζεστε όλες μαζί;

Ε.Π. «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είσαι με τις αδερφές σου στην ίδια ομάδα. Τις περισσότερες φορές συνεργαζόμαστε πολύ καλά γιατί γνωρίζουμε η μία την άλλη.

Η μία συμβουλεύει την άλλη; Της λέει τα λάθη της;

Β.Π. «Πολλές φορές με συμβουλεύουνε, γιατί είναι μεγαλύτερες από εμένα κι έχουν περισσότερες εικόνες και μεγαλύτερη εμπειρία».

Τσακώνεστε καθόλου;

Μ.Π. «Φυσικά και τσακωνόμαστε και μάλιστα αρκετές φορές. Κυρίως για τα θέματα που αφορούν την πισίνα. Όταν γίνονται κάποια λάθη πρέπει να τα λέμε η μία στην άλλη για να βελτιωνόμαστε. Πάντως όταν τσακωνόμαστε, κάνουμε να μιλήσουμε μερικές ημέρες!»

Πώς αποφασίσατε και οι τρεις να ασχοληθείτε με το πόλο;

Μ.Π. «Εγώ ήμουν η πρώτη που ξεκίνησα το πόλο, κι αυτό γιατί ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Ο μπαμπάς μας ήταν εκείνος που μας έφερε κοντά στο άθλημα. Λίγους μήνες μετά από μένα, ξεκίνησαν και τα κορίτσια και έτσι «κολλήσαμε». Κάναμε κάθε μέρα προπονήσεις μαζί και το αγαπήσαμε το πόλο από την αρχή».

Τα πιο επιτυχημένα αδέρφια στο ελληνικό πόλο είναι τα αδέρφια Αφρουδάκη. Σε λίγο καιρό θα μιλάμε και για τις πιο επιτυχημένες αδερφές στο πόλο;

Β.Π. «Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μας παρομοιάσουν με τα αδέρφια Αφρουδάκη, όταν κι εμείς με το καλό, φτάσουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο όσο εκείνοι».

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση σε τόσο μικρή ηλικία να αφήσετε τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσετε στην Αθήνα;

Ε.Π. «Ήταν πολύ δύσκολο για μας, αλλά επειδή αγαπάμε πάρα πολύ το πόλο, δεν σκεφτήκαμε και πολύ το τι θα συναντήσουμε ή το τι θα γίνει στο μέλλον. Το μόνο που σκεφτήκαμε ήταν ότι θα είμαστε σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και θα εξελιχθούμε όλο και περισσότερο».

Πως είναι η ζωή σας στην «οικογένεια» του Ολυμπιακού;

Μ.Π. «Είναι πολύ καλύτερα εδώ από πολλές απόψεις. Πιστεύω ότι η επιλογή μας θα μας βγει σε καλό. Εμείς πάντως προσπαθούμε για το καλύτερο».

Οι στόχοι σας με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι;

Μ.Π. «Φυσικά ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Όπως και για κάθε ομάδα, έτσι και για μας. Αν θα μας «βγει» το παιχνίδι πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε».

Ο κόσμος είναι για σας ένα «όπλο»;

Μ.Π. «Ο κόσμος είναι κοντά μας αλλά θα θέλαμε και περισσότερο κόσμο στις κερκίδες. Μας βοηθάει πάρα πολύ να τους βλέπουμε κοντά μας».

Η πρώτη φορά που κλήθηκαν τρεις αδερφές στην Εθνική ομάδα ήταν πριν από αρκετά χρόνια οι αδερφές Μαραγκού, που όμως δεν είχαν καταφέρει να αγωνιστούν μαζί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Είναι ένα από τα όνειρά σας να το κατορθώσετε;

Ε.Π. «Σίγουρα το όνειρό μας είναι να αγωνιστούμε και οι τρεις μαζί στην εθνική ομάδα. Θα είναι πολύ όμορφο, αν συμβεί».

Για τους περισσότερους θεωρείσαι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού πόλο. Ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία;

Μ.Π. «Πιστεύω ότι είναι το «γυριστό». Είναι μία κίνηση που νομίζω ότι την έχω καλύτερα από τις άλλες κινήσεις, και μου βγαίνει πολλές φορές στο παιχνίδι. Θέλω όμως να δυναμώσω περισσότερο και να μπορώ να κρατάω τη θέση μου, γιατί πολλές φορές πηγαίνει η μπάλα από τη μεριά που έχω τη θέση και τη χάνω. Αυτό είναι ότι χειρότερο για την επίθεση, γιατί κάνουμε τα πάντα για να έρθει η μπάλα σε μένα κι εγω χάνω τη θέση μου την τελευταία στιγμή».

Πότε θα νιώσεις ότι εκπληρώθηκαν τα όνειρά σου ως πολίστρια;

Μ.Π. «Θέλω να παίξω στην εθνική γυναικών και αν μπορέσω κάποια στιγμή να πάω στην Ολυμπιάδα».

Είχες συμμετοχή με την εθνική Γυναικών, και κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο World League. Ένα από τα όνειρά σου είναι τον Ιούλιο να παίξεις στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας σου σε επίπεδο Γυναικών;

Ε.Π. «Όνειρο κάθε αθλητή είναι να συμμετάσχει στην μεγάλη ομάδα της Εθνικής, και θα το ήθελα πάρα πολύ κι εγώ να μου συμβεί».

Έγινες η πρώτη πολίστρια που σε μια χρονιά το 2012, κατέκτησες τέσσερα μετάλλια, σε όλες τις ομάδες πόλο θηλέων του Ολυμπιακού, ασημένιο στις Γυναίκες, τις Νέες Γυναίκες και τις Νεανίδες, και χάλκινο στις Κορασίδες. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Β.Π. «Είχα κάποιες συμμετοχές με τις γυναίκες και σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μου στα «ηλικιακά», κατάφερα και είχα όλες αυτές τις διακρίσεις. Δεν ήταν τόσο δύσκολο σε ότι αφορά στην αντοχή, όμως υπήρξαν και ορισμένες στιγμές που κουραζόμουν πάρα πολύ και έλεγα πως δεν αντέχω άλλο, όμως η διάκριση αυτή μου δίνει δύναμη για να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο από εδώ και πέρα. Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω πολλά τρόπαια και πολλά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ