2013-05-25 14:17:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Aθώοι για την μεταφορά αλόγων από την Πάτρα στην Ιταλία - Έγινε η δίκη για την υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο
Απηλλάγησαν από όλες τις κατηγορίες οι τρεις Πατρινοί που το 2011 είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί ότι μετέφεραν υπό άθλιες συνθήκες ζώα στη Γερμανία, μέσω Ιταλίας. Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρίας, τον οδηγό του φορτηγού, αλλά και έναν πρώην πρόεδρο φιλοζωικής εταιρίας στην Πάτρα.

Η δίκη έγινε την προηγούμενη Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας το οποίο έκρινε αθώους άπαντες τους κατηγορουμένους. Η σύλληψη και των τριών, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, είχε γίνει ύστερα από την καταγγελία και τη μήνυση που είχε υποβάλλει μία γυναίκα που αυτοπαρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας και υποστήριζε ότι μέσω πλοίου γινόταν η μεταφορά 28 σκύλων αλλά και κάποιων αλόγων στην Γερμανία. Και ισχυριζόταν ότι οι συνθήκες μεταφοράς ήσαν κάκιστες, ενώ άφηνε υπονοούμενα και ως προς τον τελικό προορισμό των ζώων. Έτσι έγινε έλεγχος στην Ηγουμενίτσα όταν το πλοίο έπιασε λιμάνι και εν συνέχεια συνελήφθησαν οι τρεις και ασκήθηκε σε βάρος τους σχετική δίωξη.


Παράλληλα μάλιστα κατηγορήθηκαν και από τις Ιταλικές Αρχές οι οποίες διεξήγαγαν άλλη δίκη σε βάρος των τριών. Από εκείνο το δικαστήριο αθωώθηκαν πανηγυρικά και απέμενε η ακροαματική διαδικασία στην Ελλάδα. Αλλά και από το ελληνικό δικαστήριο απηλλάγησαν ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η μηνύτρια ούτε καν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς που προέβαλε στη μήνυσή της. Και βάσει των καταθέσεων λιμενικού της Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι δεν είχε καν γίνει ο έλεγχος τον οποίο επικαλέστηκε η μηνύτρια.

Τα σκυλιά έφθασαν Γερμανία με καθυστέρηση Μία αξιοπρόσεκτη διάσταση της υπόθεσης είναι το τι έκανε ο πρώην πρόεδρος της φιλοζωικής εταιρίας της Πάτρας. Από τα 28 σκυλιά που μεταφέρονταν στην Γερμανία για να παραδοθούν σε αναδόχους και είχαν κρατηθεί σε κέντρο της Ανκόνα, τα 20 είχαν δοθεί σε άλλες οικογένειες και μόνο τα 8 παρέμεναν φιλοξενούμενα. Έτσι ο πρώην πρόεδρος, με δικά του έξοδα μετέβη στην Ιταλία και παρέλαβε και τα 8 σκυλιά. Τα οποία μετέφερε στη συνέχεια στην Γερμανία, παραδίδοντάς τα στους αναδόχους. Οι οποίοι περίμεναν τα τετράποδα από τον Νοέμβριο του 2011...

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ