2013-05-25 00:42:03
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει τίποτε περίεργο στην στάση των πολιτών απέναντι στην μιζέρια που τους έχουν επιβάλλει, αναφέρει αναγνώστης
Ο λαός δεν θέλει αλλαγές.

Ο λαός δεν σκέφτεται.

Ο λαός δεν θέλει να ζήσει σε συνθήκες που θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος.

Ο λαός θέλει να αφήνει άλλους να αποφασίζουν για αυτόν ώστε να έχει κάπου να ρίξει την ευθύνη.

Ο λαός είναι αυτός που για να δώσει την δύναμη σε κάποιον να τον βιάσει πρέπει να είναι σίγουρος ότι αυτός θα ακολουθήσει τα βήματα του προηγούμενου.

Ο λαός είναι που για να νοιώσει καλύτερα έχει κλειδώσει το μυαλό του και αρνείται πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε πιο σύνθετο από μια τουρκική σαπουνόπερα , η ένα απλοϊκό αστείο από τον κάθε είδους διασκεδαστή αρκεί να ακολουθείται από οπτικό βοήθημα γιατί αλλιώς δεν το καταλαβαίνει.

Όταν οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη προσφώνηση 'λαός' είναι μόνο για υποτιμητικό σκοπό και μόνο με την έννοια του κοπαδιού.

Γιατί λαός ίσον μάζα και η μάζα δεν είναι πότε κάτι καλό για ότι και αν αναφέρεται. Είναι λάθος που λέμε ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι που ταΐζουν κουτόχορτο γιατί ο λαός δεν θέλει τίποτε διαφορετικό.


Αυτό φαίνεται από τις θεαματικότητες καθώς αν δείξει κάποιο κανάλι κάποιους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να παραθέτουν σοβαρά και λογικα επιχειρήματα σε οποιοδήποτε θέμα γυρίζει αμέσως γιατί οι λογικοί άνθρωποι κάνουν σύνθετες σκέψεις και μιλούν με έννοιες ενώ ο λαός κάνει απλοϊκές σκέψεις και σκέφτεται με εικόνες , θέλει φωνές και φτηνούς εντυπωσιασμούς .

Είναι λάθος να βρίζουμε τους πολιτικούς μας την στιγμή που οποιοσδήποτε από εμάς θα έκανε ακριβώς τα ίδια (και ας μην το παραδεχόμαστε ούτε στον εαυτό μας) καθώς το επίπεδο μας φαίνεται ακόμη και στο πως οδηγούμε σαν να υπάρχουμε μόνο εμείς.

Σε αυτήν την χώρα όσοι δεν βάζουν το δάχτυλο στο μέλι είναι όσοι δεν φτάνουν το βάζο και μετά κάνουν σαν την αλεπού της παροιμίας.

Ποιος στην Ελλάδα έχει άλλη ιδεολογία εκτός της μιας πραγματικής αλήθειας που λέει ότι 'εγώ έχω δίκιο, χωρίς εμένα θα καταστρέφονταν τα πάντα; Ο καθένας μας εφαρμόζει την ιδεολογία του όπου μπορεί. Στην δουλειά του , στην οικογένεια του , στους φίλους του , όπου βρίσκει άλλους που να το δέχονται. Ο καθένας νομίζει ότι είναι κυρίαρχος (εδώ κολλάει και το κυρίαρχος λαός που έλεγε ο Ανδρέας που ήταν συνεπής στο να λέει ότι θέλαμε να ακούμε) και η πικρή αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε σκλάβοι. Ο λαός δεν θέλει να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει πρόταση σήμερα.

Το λεγόμενο συνταγματικό τόξο ο λαός δεν θέλει να καταλάβει ότι περιλαμβάνει και την χρυσή αυγή γιατί απλά το 'σύνταγμα' δεν είναι κάποιοι κανόνες που δημιουργήθηκαν για το καλό της ανθρωπότητας αλλά για τον έλεγχο το λαού. Του κοπαδιού δηλαδή. Σχηματισμοί σαν την χρυσή αυγή υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν πάντα με άλλη μορφή ίσως και με την σφοδρότητα που χρειάζεται κάθε εποχή. Θα υπάρχουν όμως πάντα ώστε να διατηρούν τα στεγανά του κουτιού μέσα στο οποίο είμαστε.

Οι ιδεολογίες είναι το όπιο του λαού που έλεγε και ο Στάλιν (για την θρησκεία το έλεγε βέβαια αλλά οι διάφορες είναι δυσδιάκριτες)

Αυτή δεν είναι μια σημερινή κατάσταση, της εποχής μας δηλαδή. Είναι μια συνθήκη που κρατά από την εποχή που υπάρχει άνθρωπος. Είναι σίγουρο ότι αν είχαν αναπτύξει γραφή στην λίθινη εποχή θα είχαμε ντοκουμέντα ότι κάποιοι έλεγχαν τους άλλους με τα ίδια κόλπα που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορεί να έχουμε σήμερα υπολογιστές , ίντερνετ κ.ά αλλά ο πυρήνας των ανθρωπίνων σχέσεων , η εκμετάλλευση, οι μέθοδοι ελέγχου των μαζών είναι τα ίδια.

Γιαυτό και τα βιβλία που γράφηκαν σε πολύ παλιές εποχές έχουν τεράστια αξία και τα διαβάζουμε με προσοχή γιατί είναι σαν να γράφτηκαν εχθές. Όχι γιατί ήταν τόσο φωτισμένα τα μυαλά τότε αλλά γιατί απλά εμείς δεν αλλάξαμε στο ελάχιστο.

Πρόταση δεν υπάρχει από εμένα. Άλλωστε και εγώ λαός είμαι. Απλά προσπαθώ να σκεφτώ. Ίσως αν προσπαθήσουμε όλοι κάποια μέρα να προκύψει πραγματικά κάτι νέο για την ανθρωπότητα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ