2013-05-24 20:38:03
Φωτογραφία για Συνεχίστηκε η δίκη για το μακελειό της Αγίας Νάπας
Με την πολύωρη κατάθεση τεκμηρίων της πολύκροτης υπόθεσης συνεχίσθηκε σήμερα στο Α΄ Μόνιμο Κακουργιοδικείο στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρνακας, η δίκη για το πενταπλό φονικό της 23 Ιουνίου 2012 στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Οι δύο κατηγορούμενοι Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, 30 ετών από την Πιερία και Αναστάσιος Τσεχιλίδης, 40 ετών από την Νέα Ιωνία δεν παραδέχθηκαν ενοχή την 1η Νοεμβρίου 2012.

Στη σημερινή διαδικασία κατατέθηκαν τα τεκμήρια της υπόθεσης που συγκέντρωσε ο εκ των εξεταστών Σταύρος Βασιλείου του ΤΑΕ Α.Δ. Αμμοχώσου. Κατέθεσε το μαρτυρικό υλικό και τις φωτογραφίες από την νεκροτομή στις σορούς των πέντε θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νίκο Χαραλάμπους.

Τα τεκμήρια που παρέλαβε μετά τις 10 Αυγούστου 2012 ήσαν κυρίως ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, συστήματα διαχείρισης εικόνας , πύργοι υπολογιστών από τις αίθουσες της Εκκλησίας και του Κατηχητικού της Παναγίας της Αγίας Νάπας, των χώρων υποδοχής ξενοδοχείων, μπυραρίες και περίπτερο.


Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων κ. κ. Βασίλης Μπίζας και Λύσσανδρος Λυσσάνδρου δεν έφεραν ένσταση για την κατάθεση των τεκμηρίων κατά την πολύωρη διαδικασία.

Στο Δικαστήριο οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νίκος Χαραλάμπους θα καταθέσουν ότι τα πέντε θύματα δέχθηκαν τα θανατηφόρα κτυπήματα από πυροβόλο όπλο.

Ο δημόσιος κατήγορος κ. Ανδρέας Αριστείδου, δικηγόρος της Γενική Εισαγγελέας ανέφερε στο Πρόεδρο κ. Χαρ. Πογιατζή και τους Πάρεδρους κ. κ. Λ. Καλογήρου και Θ. Θωμά ότι θα γίνει προβολή βιντεοταινιών συνολικής διάρκειας τριών ωρών από την σκηνή του εγκλήματος και ζήτησε όπως τοποθετηθούν στη αίθουσα δύο τηλεοπτικές οθόνες ενώ θα πρέπει να παράθυρα να καλυφθούν με μαύρο ύφασμα.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ