2013-05-24 13:57:04
Φωτογραφία για Aνακάλεσε την απόφαση για το χύμα λάδι η Κομισιόν
Την απόσυρση της απόφασης σχετικά με τους νέους κανονισμούς για τη διάθεση ελαιολάδου στα εστιατόρια, αποφάσισε η Κομισιόν, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή τους και μετά την κριτική που δέχθηκε για αθέμιτη παρέμβαση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι από τον επόμενο χρόνο θα απαγορευθεί στα εστιατόρια να σερβίρουν ελαιόλαδο σε μπολάκια ή επαναχρησιμοποιούμενα μπουκαλάκια.

Αντίθετα, για να προστατευθούν από ενδεχόμενη νοθεία οι καταναλωτές, τα εστιατόρια θα πρέπει να χρησιμοποιούν σφραγισμένα μπουκαλάκια μίας χρήσης που πρέπει να πετάγονται όταν αδειάζουν.

Οι κανονισμοί προκάλεσαν επικριτικά σχόλια από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ολλανδίας στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron κατηγόρησε την Κομισιόν για περιττή παρέμβαση.

Ανακοινώνοντας την αναδίπλωση αυτή στους δημοσιογράφους χθες, ο Επίτροπος Γεωργίας Dacian Ciolos είπε ότι η απόφαση ελήφθη μόλις έγινε ξεκάθαρο ότι οι καταναλωτές δεν ήταν υπέρ αυτής απόφασης.

«Αυτό είναι σημαντικό κατά την άποψή μου, άρα αποφάσισα να αποσύρω αυτή την πρόταση και να μην την υποβάλω προς υιοθέτηση», είπε. Πρόσθεσε ότι θα προτείνει νέους κανόνες για την προστασία των ελαιοπαραγωγών και των καταναλωτών ύστερα από νέες διαβουλεύσεις με τους παραγωγούς, τις οργανώσεις καταναλωτών και τους εστιάτορες, ενώ υποσχέθηκε να αποφευχθεί η περιττή γραφειοκρατία.

filiatranet.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ