2013-05-24 13:31:17
Φωτογραφία για Δίκη Τσοχατζόπουλου: Αποχώρησε μετά το όχι για κλήση του ΚΥΣΕΑ (upd)
Απoχώρησε από το Δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη του αιτήματός του για άμεση κλήση του Κώστα Σημίτη και των υπολοίπων μελών του ΚΥΣΕΑ. Όπως δήλωσε, εάν η παρουσία του έχει ρόλο θεατή τότε δεν είναι αναγκαία και ότι θα επανέλθει, αν το Δικαστήριο μπει στην ουσία της υπόθεσης.

«Έως τότε», τόνισε, «θα μου επιτρέπψεται να απόσχω των εργασιών του δικαστηρίου σας».

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε: «Έχετε δώσει διαβεβαιώσεις ότι σας ενδιαφέρει η ουσία, γι’ αυτό εμείς ζητάμε να προσκληθεί το ΚΥΣΕΑ. Βεβαίως μας απασχολεί η δήθεν δωροδοκία, κυρίως μας νοιάζει τι έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση. Αγνοείτε και υπονομεύετε το ρόλο του ΚΥΣΕΑ, κανείς δεν έχει δικαίωμα να περιορίσει το θέμα. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δυνάμεις που επηρεάζουν τη διαδικασία. Το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο, πλαστό, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση υποφέρουν και έχει τρωθεί η υγεία τους. Εγώ αρνούμαι ότι έχω δωροδοκηθεί. Σκεφτήκατε να ζητήσετε έστω τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ; Εάν έρθουν, θα γίνει εμφανές ποιοι επηρέασαν ποιόν. Ο κόσμος βοά ακόμα και τα ΜΜΕ πλέον ζητάνε να έρθει το ΚΥΣΕΑ». Ο κ. Τσοχατζόπουλος άφησε αιχμές για συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με στόχο να μη βγει η υπόθεση στο προσκήνιο.


Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην περιοριστούν «στα σφαχτά», κάλεσε τους δικαστές ο Αλέξης Κούγιας. Όπως είπε: «Δεν μπορείτε να περιορίζεστε στα γυναικόπαιδα και τις λογίστριες, πρέπει να αποκαταστήσετε το αίσθημα της δικαιοσύνης στη χώρα».

Ο Εισαγγελέας της έδρας απάντησε: «Δεν είναι τήρηση της δικονομίας να επανέρχονται ξανά και ξανά οι ίδιες ενστάσεις. Βοηθήστε να προχωρήσει η διαδικασία, έχουμε κλείσει ένα μήνα και είμαστε ακόμα στον πρώτο μάρτυρα».

Νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει για ακόμα μία φορά το αίτημα των δικηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου να κληθούν τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, επιφυλασσόμενο να τα καλέσει στη συνέχεια εάν προκύψουν στοιχεία.

Αυτό οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης για λίγη ώρα μετά από αίτημα των δικηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να επανεξετάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΣΔΟΕ Σπύρου Κουσούνη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/233002/diki-tsohatzopoulou-ohi-se-nea-klisi-tou-kusea-we-op/#ixzz2UClEHuKh

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ