2012-04-04 14:01:24
Φωτογραφία για Παραιτείται και από το BSkyB ο υιός Μέρντοχ
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου BSkyB κοινοποίησε την Τρίτη ο γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς, σε μία... προσπάθεια «να μην συγχέεται το δίκτυο» με όσα στιγμάτισαν τον Όμιλό News Corporation, μετά από τα γνωστά σκάνδαλα με την… παράνομη βιομηχανία υποκλοπών.

«Πιστεύω ότι η παραίτησή μου θα συμβάλει ώστε να μην συγχέεται το BSkyB με τα γεγονότα που σημειώθηκαν σε διαφορετική εταιρεία», δήλωσε με λακωνικό τρόπο ο Τζέιμς Μέρντοχ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το επώνυμο που φέρει μόνον καλή διαφήμιση δεν αποτελεί πια (…). 

Την είδηση πρώτο μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, και ασφαλώς αποτελεί το… πιο φρέσκο επεισόδιο του μεγάλου σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, τις οποίες τα έντυπα του Ρούπερτ Μέρντοχ είχαν αναγάγει σε… βιομηχανία, πάντοτε στο κυνήγι της «αποκλειστικότητας», με επίκεντρο ωστόσο θέματα life style ή σκανδάλων, που ουδόλως ενδιέφεραν πραγματικά τον συνειδητοποιημένο αναγνώστη.


Μάλιστα, στο σκάνδαλο είχαν εμπλακεί και δεκάδες στελέχη – ανώτερα ή μη – της βρετανικής αστυνομίας, ιδιωτικοί ερευνητές καθώς και μεγαλοδημοσιογράφοι του Ομίλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υιος Μέρντοχ – σε μία κίνηση που, να σημειώσουμε, μπορεί να φέρει στοιχεία ευγενούς αυτοκριτικής – είχε από τις 29 Φεβρουαρίου παραιτηθεί και από την προεδρία της θυγατρικής του Ομίλου News Corporation, News International, η οποία περιλαμβάνει όλες τις έντυπες εκδόσεις της «δυναστείας» των Μέρντοχ.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ