2013-05-24 06:36:03
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή: Οπαδός του Χίτλερ ο Γρηγόρης Λαμπράκης
«Χαιρετούσε “φασιστικά” και ο Γρηγόρης Λαμπράκης;» διερωτάται η Χρυσή Αυγή σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κατηγορώντας τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ότι «στα νιάτα του είχε, μάλλον, άλλες πολιτικές απόψεις», υποστηρίζοντας πως ήταν οπαδός του Χίτλερ.

Η φωτογραφία και δύο ιδιόχειρα σημειώματα που έχει αναρτήσει υποστηρίζει ότι θα προκαλέσουν «χιλιάδες εγκεφαλικά στους υποκριτές του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης με το χέρι του υψωμένο σε χαιρετισμό που παραπέμπει στον χαιρετισμό του χιτλερικού καθεστώτος.

«Στη μία φωτογραφία ο Λαμπράκης χαιρετάει «φασιστικά» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη, στις 20 Οκτωβρίου 1940», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Παραθέτοντας δε δύο ιδιόχειρα τα οποία, όπως υποστηρίζει, υπογράφει ο Γρηγόρης Λαμπράκης, υπογραμμίζει: «Πολύ μεγαλύτερο σοκ όμως, ίσως πάθουν οι απανταχού "αντιφασίστες" με την κάρτα την οποία απέστειλε από την Γερμανία στις 13 Αυγούστου 1936, περίοδο προφανώς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης περιγράφει στην Ελληνίδα φίλη του, στην οποία έστειλε την κάρτα, την κατάσταση στη Γερμανία και τελειώνει την προσφώνησή του με το σύνθημα Heil Hitler!»


 

Αφήνει, τέλος, υπόνοιες και για τους Μανώλη Γλέζο και Μίκη Θεοδωράκη: «Είναι σίγουρο ότι η παρούσα αποκάλυψη θα συζητηθεί προκαλώντας «εγκεφαλικά» σε πολλούς ψευτοδημοκράτες. Εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τίποτα άλλο πάνω σ’ αυτά τα δύο φωτογραφικά ντοκουμέντα, θα κάνουμε όμως δύο επισημάνσεις: α) Εκείνη την εποχή ήταν μέλη της Ε.Ο.Ν., της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας του Μεταξά δηλαδή, δύο ακόμα «Ιερά τέρατα» της αριστεράς, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος. Άρα χαιρετούσαν και εκείνοι «φασιστικά»… Το ψυχικό και πνευματικό δηλητήριο του κομμουνισμού τους προσέβαλε αργότερα. β) Αν ζούσε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και έπραττε όσα δείχνει το υλικό που παραθέτουμε, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον «φασιστικό» χαιρετισμό και για το σύνθημα Heil Hitler». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3159 - Αόρατοι Γυμνοί Ασκητές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3159 - Αόρατοι Γυμνοί Ασκητές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ