2013-05-24 05:14:03
Φωτογραφία για Προβόπουλος: Το Grexit αντικαταστάθηκε απο το Grecovery
Ο διοικητής της ΤτΕ και η Alpha Bank επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της κυβέρνησης στην οικονομία, αναφέρουν πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι.

Η θετική έκθεση της Alpha Bank για την πορεία της οικονομίας και όσα είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος σε ημερίδα της ΤτΕ, αποδεικνύουν ότι είναι σωστή η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν όσα έχει πει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρουν πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα άντεξε στην κρίση, πως η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της χώρας είναι στην ευρωζώνη και ότι τα οφέλη από την προσαρμογή που επιτεύχθηκε, εκτείνονται και πέρα από τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν σημαντική την εκτίμηση στην έκθεση της Alpha Bank αλλά και τη σχετική πρόβλεψη του κ. Προβόπουλου για ανάκαμψη της οικονομίας το 2014, κάτι που έχει επανειλημμένα αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι η λέξη GREXIT αντικαταστάθηκε προσφάτως από την λέξη GRECOVERY.

Οι ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν ως θετικά σημάδια για τη στρατηγική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τη μείωση των spreads, την αύξηση των τιμών των μετοχών, την επιστροφή των καταθέσεων και τη μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότησή τους από το ευρωσύστημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ