2013-05-23 23:01:17
Φωτογραφία για Τζίφος η εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών των Δήμων...!!!
Κρίμα στους πανηγυρισμούς. Το 1 δις οφειλών περασμένων ετών των Δήμων που θα έπεφτε στην αγορά, παραμένει μια ανεκπλήρωτη πολιτική υπόσχεση.  

Στην πραγματικότητα, περίπου 400 με 450 εκατομμύρια από το 1 περίπου δις έχουν δοθεί λογιστικά, - και μόνον λογιστικά - ,  στους ΟΤΑ. Τα ταμεία των Δήμων όμως παραμένουν στο κόκκινο, οι τρίτοι περιμένουν να πληρωθούν από μήνα σε μήνα και η κυβέρνηση, - πάλι λογιστικά - , ισχυρίζεται πως αποπληρώνει οφειλές προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα. 

Στην αρχή, - και περί μήνα Σεπτέμβρη του 2012 -, το λογικό επιχείρημα ότι…, « πρέπει να ενταχθούν οι οφειλές στον νέο προϋπολογισμό …», μετέφερε τις όποιες προσδοκίες για τις αρχές του 2013. Το Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι περισσότεροι προϋπολογισμοί επεστράφησαν γιατί δεν ήταν σύμφωνοι με εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που συνετάχθη στις 17 Δεκεμβρίου, όταν οι περισσότεροι προϋπολογισμοί είχαν ψηφιστεί.


Και πάλι οι προσδοκίες για αποπληρωμή των οφειλών αναβλήθηκαν για μετά την διόρθωση και την συνεπαγόμενη έγκριση των προϋπολογισμών. Ήρθαν κι οι περιβόητες διορθώσεις αλλά οι τα χρέη παραμένουν απλήρωτα. Μια οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν χρονολογική σειρά παλαιότητας οφειλής…, την άλλη θα ειδοποιηθούν από το λογιστήριο του Δήμου, την άλλη από τη Παρακαταθηκών και Δανείων… και η προσμονή δεν έχει τέλος…!!!

Ακόμα και το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών, μέσα στα τόσο παράλογα που συμβαίνουν, έκρινε επιβεβλημένη την επίσπευση των διαδικασιών εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους και με νέα εγκύκλιο γνωστοποιεί, παρεμβαίνει και συνιστά την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Κρίνει δε, ότι η αποστολή Πινάκων-Εντολών Εξόφλησης μπορεί να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι απαραίτητα κάθε φορά που το συνολικό ποσό αυτών ανέρχεται σε ποσοστό 15% της συνολικής εγκριθείσας επιχορήγησης του Δήμου.

      Ευελπιστούν…, και προσμένουν σε αίσια αποπληρωμή οφειλών από το σωτήριο έτος 2005 κι εντεύθεν…!!!

                                                            

                                                           Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ