2013-05-23 22:02:37
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 2ου ΣΥΑΣ (Φωτορεπορτάζ)
Γράφει ο Δημήτρης Σαμπάνης στο ιστολόγιο http://armyaviation.wordpress.com/

Την Τρίτη 21 Μαι. 2013 και ώρα 11.00, έγινε η παράδοση- παραλαβή της Διοικήσεως του 2ου ΣΥΑΣ.

Παραδίδων Διοικητής  o Σχης (ΑΣ) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Συμεών και παραλαμβάνων o Σχης (ΑΣ) Χρήστος Ηλιόπουλος.

Η τελετή, έγινε παρουσία του Διοικητή της Προϊσταμένη αρχής (1η ΤΑΞΑΣ),  Ταξίαρχου ΔΑΡΑ Αντωνίου.

Μια γενική άποψη της παρατάξεως των υφιστάμενων Μονάδων του 2ου Συγκροτήματος Υποστηρίξεως Αεροπορίας Στρατού.

Ο Ταξίαρχος Δάρας Αντώνιος, Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ, προσερχόμενος στο χώρο της τελετής παραλαβής της Δκσεως του 2ου ΣΥΑΣ, με τον παραλαβάνοντα και παραδίδοντα  Διοικητές του 2ου ΣΥΑΣ.

Επιθεώρηση της παρατάξεως των Μονάδων κατά τη προσέλευση των επισήμων.

Μετά τα καθιερωμένα από του ΣΚ 20-1, ακολούθησε η παρέλαση των Μονάδων.

Εδώ αξίζει να μεταφέρουμε την Ημερησία Διαταγή του Παραδίδοντος Διοικητή:


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΤΗΣ  21 Μαι  2013

Αξκοί, Υπξκοί και Οπλίτες του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού,

 Σήμερα μετά από περίπου 14 έτη παρουσίας μου στο αεροδρόμιο Μεγάρων, παραδίδω τη Διοίκηση του Συγκροτήματος,

Είχα την τιμή να σας Διοικήσω για περίπου ένα χρόνο. Είχα την τιμή να Διοικήσω το Συγκρότημα της Αεροπορίας Στρατού που λόγω της αποστολής των Μονάδων του και του καθημερινού έργου του, αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων Δυνάμεων.

 Επιτρέψτε μου να εξομολογηθώ ότι νιώθω μια ταπεινή υπερηφάνεια για το προνόμιο που είχα να είμαι Διοικητής σας. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευχαρίστησή μου για την άριστη συνεργασία μας. Ένιωσα την εμπιστοσύνη σας, την υπακοή σας , την αγάπη σας. Είμαι βεβαιότατος ότι εάν η Πατρίδα το ζητούσε, θα ήσασταν πρόθυμοι να δώσετε τα πάντα γι αυτήν.

 Σας διοίκησα αποκεντρωτικά, παρότρυνα και άφησα να εξελιχθούν πρωτοβουλίες από τις Διοικήσεις των Μονάδων. Φάρος των επιλογών μου η Αποστολή του Συγκροτήματος.

 Τη χρονιά που πέρασε έδωσα σημασία στην συνέχιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων παρόλα τα πρωτόγνωρα προβλήματα που δημοσιονομική κρίση της χώρας έχει επιφέρει, στην ομαλή ένταξη των νέων Ε/Π ΝΗ90 στο 2ο ΤΕΑΣ και στο στοίχημα που πρέπει όλοι να κερδίσουμε για τη διασφάλιση της υποστήριξή τους, τη διασφάλιση της πτητικής δραστηριότητας, την επαύξηση της ασφάλειας των πτήσεων όχι όμως σε βάρος της αποστολής, την επαύξηση των δυνατοτήτων συντήρησης με τον προγραμματισμό αυτής με άμεση συνεργασία των πτητικών Μονάδων και του Τάγματος Επισκευών

Όσα δεν έγιναν καθόλου ή έγιναν με ατέλειες, η ευθύνη βαραίνει μόνο εμένα. Για τις οδηγίες που παρέλειψα να δώσω, για το έργο που δεν ανέθεσα έγκαιρα.

Παροτρύνω τις Διοικήσεις των Μονάδων να αγαπούν την ευθύνη και να διοικούν ανθρωποκεντρικά. Να θυμούνται ότι διοικούν ανθρώπους με ιδιαιτερότητες και προβλήματα αλλά και ιδιαίτερα χαρίσματα, ικανότητες και αρετές. Αξιοποιείστε τους. Δεν περισσεύει κανείς. Ενδιαφερθείτε για τα προβλήματά τους και βοηθείστε τους. Μην παραλείπετε να το κάνετε αυτό για όλους ανεξαιρέτως . Είμαστε όλοι συνάδελφοι. Ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος να ξέρεται ότι είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Να καταρτίζεστε διαρκώς, θεωρητικά και πρακτικά. Να είστε έτοιμοι. Κανείς δεν γνωρίζει πότε η πατρίδα θα χρειαστεί τις  υπηρεσίες μας.

Να είστε υπερήφανοι που υπηρετείται στην Αεροπορία Στρατού.

Ο δρόμος σας ανηφορικός, δύσκολος, κοπιώδης, επικίνδυνος. Ποτισμένος με ιδρώτα, αγωνία, κίνδυνο, ο δρόμος του καθήκοντος. Ένας δρόμος προσφοράς μέχρι θυσίας. Συνεχίστε να εργάζεστε με ήθος, συνέπεια, αυταπάρνηση. Υπηρετήστε το Χρέος σας προς την πατρίδα και απαρνηθείτε την ανταπόδοση.

Το έργο πρέπει να συνεχιστεί. Όλα όσα καλά κάναμε να τα συνεχίσετε, και αυτά που δεν προλάβαμε να κάνουμε, να τα ξεκινήσετε.

Στον νέο σας Διοικητή, Συνταγματάρχη (ΑΣ) Ηλιόπουλο Χρήστο εύχομαι υγεία, δύναμη, κουράγιο και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει με τη μέγιστη δυνατή τιμή και αποτελεσματικότητα για να σας οδηγήσει ακόμα ψηλότερα.

Ευχαριστώ το Θεό διότι σήμερα παραδίδω το Συγκρότημα το οποίο ήταν συνέχεια της διοίκησης μιας αεροπορική Μονάδας, με μηδενικό δείκτη αεροπορικών και λοιπών ατυχημάτων.

Ευχαριστώ τις οικογένειές σας για την υπομονή που δείχνουν για τις συνεχείς απουσίες σας από το σπίτι σας. Ευχαριστώ το Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ και της ιεραρχίας της Αεροπορίας Στρατού, για την υποστήριξη στο έργο του Συγκροτήματος.

Ευχαριστώ τους Διοικητές των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Συγκροτήματος, καθώς και όλων των Σχηματισμών και Μονάδων με τις οποίες αναπτύξαμε ιδιαίτερη συνεργασία.

Ευχαριστώ το Επιτελείο μου.

Ευχαριστώ την Εκκλησία, τη Δημοτική αρχή, τις Διοικήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, την αερολιμενική αρχή για την άψογη συνεργασία μας.

Ευχαριστώ όλους εσάς ατομικά.

Θα συνεχίσω να σας παρακολουθώ στο δύσκολο έργο σας και θα είμαι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια από όπου και εάν βρίσκομαι.

Κλείνοντας αποτίω φόρο τιμής στους αείμνηστους συναδέλφους της Αεροπορίας Στρατού που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, υποκλίνομαι με σεβασμό σε όλους τους Διοικητές μου καθώς και αυτούς που διοίκησαν το Συγκρότημα και εύχομαι ο προστάτης Άγιος της Αεροπορίας Στρατού Προφήτης Ηλίας, να σας συντροφεύει και προστατεύει πάντα τις πτήσεις σας.

Ζήτω το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού

Ζήτω η Αεροπορία Στρατού

Ζήτω το Έθνος

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Συμεών Θεοδωρίδης

Διοικητής

Τη σεμνή τελετή τίμησαν πολλοί προσκεκλημένοι όπως, εκπρόσωπος του Δήμαρχου Μεγαρέων, μέλη της τοπικής κοινωνίας των Μεγάρων, αντιπροσωπεία των ομόρων σταρτιωτικών Μονάδων, εκπρόσωποι των Συνδέσμων Αποστράτων Αξκων της ΑΣ και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ακολούθησε μικρή λητή δεξίωση.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣκαιΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.http://armyaviation.wordpress.com/2013/05/22/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83-2%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%B1%CF%83-4/ 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ