2013-05-23 21:37:54
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή: Oπαδός του... Χίτλερ ο Γρηγόρης Λαμπράκης!
«Χαιρετούσε “φασιστικά” και ο Γρηγόρης Λαμπράκης;» διερωτάται η Χρυσή Αυγή σε προκλητικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της και στο οποίο το κόμμα κατηγορεί τον δολοφονηθέντα βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, ότι ήταν οπαδός του Χίτλερ, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τους Μανώλη Γλέζο και Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης να έχει υψωμένο το δεξί του χέρι σε χαιρετισμό που παραπέμπει στον αντίστοιχο του Χιτλερικού καθεστώτος.

«Ο Λαμπράκης χαιρετάει “φασιστικά” κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη, στις 20 Οκτωβρίου 1940» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στην συνέχεια, η Χ.Α. παραθέτει δύο ιδιόχειρα -όπως υποστηρίζει- σημειώματα του Λαμπράκη.

Στο ένα, όπως αναφέρει, ο Γρηγόρης Λαμπράκης περιγράφει στην Ελληνίδα φίλη του, στην οποία έστειλε την κάρτα, την κατάσταση στη Γερμανία και όπως γράφει η Χρυσή Αυγή «τελειώνει την προσφώνησή του με το σύνθημα Heil Hitler».


Mάλιστα, η Χρυσή Αυγή αφήνει υπόνοιες και για τους κ.κ. Γλέζο και Θεοδωράκη.

«Εκείνη την εποχή ήταν μέλη της Ε.Ο.Ν., της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας του Μεταξά δηλαδή, δύο ακόμα “Ιερά τέρατα” της Αριστεράς, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος. Άρα χαιρετούσαν και εκείνοι “φασιστικά”» αναφέρεται στο δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Η εν λόγω ανάρτηση «κλείνει» με μια ακόμη προσβλητική αναφορά στον Γρηγόρη Λαμπράκη ο οποίος, όπως αναφέρει το ακροδεξιό κόμμα «αν ζούσε σήμερα, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον "φασιστικό" χαιρετισμό και για το σύνθημα Heil Hitler…»

Πηγή: protothema
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ