2013-05-23 14:16:04
Φωτογραφία για Επίθεση σκύλων στον Άγιο Δομέτιο
Το πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους που κυκλοφορούν στις γειτονιές και τις αυλές των σπιτιών, είναι ιδιαίτερα οξύ στους δήμους και στις κοινότητες της δυτικής Λευκωσίας αλλά και ...σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Πράσινη Γραμμή.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου Κώστας Πέτρου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου του, έχουν δεχθεί καταγγελία από την αναγνώστρια του Φ για το συγκεκριμένο περιστατικό και τη διερευνούν.

Ο δήμος -όπως μας είπε- ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη σε σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο του Αγίου Δομετίου. Παρόμοια συμβάντα -όπως μας είπε- καταγράφηκαν και στο παρελθόν, όμως αφορούσαν σκύλους που έρχονταν από τα κατεχόμενα. Όπως διαβεβαίωσε τη στήλη ο δήμαρχος, η τοπική Αρχή λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να μην κινδυνέψουν παιδιά ή μεγαλύτεροι στην ηλικία δημότες από επιθέσεις σκύλων, όμως ταυτόχρονα κάλεσε και τους δημότες να συνεργαστούν με τον δήμο στον αγώνα για πάταξη του φαινόμενου.


«Χωρίς τη συνεργασία των δημοτών, δεν μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά αρκετών δημοτών που έχουν στην κατοχή τους σκύλους και δεν φροντίζουν να μαζεύουν τα περιττώματά τους, όταν τους βγάζουν για περίπατο. «Καλούμε τους δημότες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μαζεύουν τα περιττώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις σκύλων πραγματοποιούνται συνήθως τις νύκτες, σε ώρες κατά τις οποίες οι δημοτικές Αρχές δεν εργάζονται και δεν μπορούν να παρέμβουν. Με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται στην Αστυνομία, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 112.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ