2013-05-23 13:39:06
Φωτογραφία για Απίστευτη κομπίνα έστησαν σπείρες Ρουμάνων
Απίστευτη κομπίνα που έστησαν σπείρες Ρουμάνων οι οποίοι εκμεταλλεύονται κενά στο σύστημα είσπραξης νοσηλειών. Φέρνουν ετοιμόγεννες γυναίκες στην Κύπρο οι οποίες γεννούν στα δημόσια νοσηλευτήρια και εξαφανίζονται χωρίς να πληρώσουν, με αποτέλεσμα το χρέος στο κράτος να ανέρχεται σε εκατομμύρια Ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega Κύπρου, 28 εκατομμύρια χρωστούν κοινοτικοί στο κράτος υποστηρίζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ το θέμα θα εγγραφεί αύριο στη Βουλή

Η κομπίνα γίνεται ως εξής: Λίγες ημέρες πριν γεννήσουν οι γυναίκες, οι οποίες είναι ανασφάλιστες στη χώρα τους, φτάνουν στην Κύπρο.

Μόλις σπάσουν τα νερά, μεταβαίνουν σε κάποιο κρατικό νοσηλευτήριο, όπου γεννούν.

Εάν το ιατρικό προσωπικό ζητήσει κάρτα νοσηλείας ή άλλα στοιχεία, οι Ρουμάνες επικαλούνται τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των εγκύων αλλά και την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Μόλις πάρουν το τιμολόγιο του νοσοκομείου, αντί να μεταβούν στο λογιστήριο για να πληρώσουν, εξαφανίζονται μαζί με το νεογέννητό τους. Το απίστευτο είναι ότι δεν τις ψάχνει κανείς για μέρες, αφού φροντίζουν προηγουμένως να πάρουν εξιτήριο.

Μετά αναζητούνται, ωστόσο, είναι πολύ αργά αφού γίνεται αντιληπτό ότι έχουν δώσει ψεύτικο όνομα και Διεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μάλιστα, αποκάλυψε στο Mega ότι κοινοτικοί χρωστούν νοσήλια πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, όχι μόνο για γέννες.

Πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο Mega, ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες πιστεύεται ότι δεν έρχονται στην Κύπρο διά της νομίμου οδού αλλά μέσω κατεχομένων, έτσι ώστε να μην εντοπίζονται κατά τη διαφυγή τους.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το θέμα νοσηλείας κοινοτικών είναι δυσεπίλυτο και μόνο όταν τεθεί σε εφαρμογή η διασυνοριακή φαρμακευτική περίθαλψη θα επιλυθεί.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ