2013-05-22 14:47:04
Φωτογραφία για Ξέρουμε τι «χύμα» τσίπουρο πίνουμε;
Αφορά Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία: Eισαγόμενο τσίπουρο "βαφτίζεται" ελληνικό

Τελικά πρέπει να φυλαγόμαστε απ’ όλες τις πάντες... Ούτε το παραδοσιακό «χύμα» τσίπουρο δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς πια.

Διάβασα αυτό το άρθρο από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον Κατσαρό, και τελικά μάλλον από δω και μπρος μόνο εμφιαλωμένο θα πίνω.

Εκεί που πίνεις ανέμελος και νομίζεις ότι έχεις αγοράσει χύμα σπιτικό παραδοσιακό τσίπουρο από ένα γνωστό του θείου, του μπατζανάκη του από το χωριό και δε συμμαζεύεται... σου βγαίνει νοθευμένο τοξικό χύμα βουλγάρικο τσίπουρο που βαφτίστηκε ελληνικό. Η κρίση μάλλον έχει κάνει αδίστακτους πολλούς άλλοτε "έμπιστους προμηθευτές" από το χωριό που για λίγα ευρώ δεν λογαριάζουν πλέον κανέναν και τίποτα.

Μα καλά, που είναι το κράτος; Ελέγχους δεν κάνουνε; Το ΣΔΟΕ που είναι; Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι η κατάσταση... Και να 'ταν μόνο το βουλγάρικο... Να ζήσει το αθάνατο ελληνικό παρεμπόριο που πατάει επάνω στην ανάγκη μας για να κρατήσουμε τις παραδόσεις ζωντανές.

Τώρα που διάβασα και το άρθρο του Κατσαρού όλα αυτά εξηγούνται. Ποιος ξέρει τι χύμα τσίπουρο μας πουλάνε. Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι τους μαυραγορίτες.

Χίλιες φορές εμφιαλωμένο τσίπουρο και να πληρώσω δυο δεκάρες παραπάνω για να ’χω την υγειά μου αντί να πληρώσω την ανευθυνότητα κάποιων επιτήδειων. Χρειάζεται πολλή προσοχή.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ