2013-05-22 10:38:28
Φωτογραφία για Πρόγραμμα για την σωστή διαχείριση του νερού
Ένα ελληνικό σχολείο, το 3ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SOS WATER» μαζί με σχολεία από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του πλανήτη. Στο πρόγραμμα αυτό, που συμμετέχουν σχολεία από 5 χώρες, μαζί με την Ελλάδα, και έχει διάρκεια δύο χρόνων, πρέπει να πραγματοποιηθούν πέντε συναντήσεις, μία σε κάθε χώρα.

Σε κάθε επίσκεψη παρουσιάζονται οι εργασίες που έχουν γίνει από τους μαθητές κάθε χώρας , σε σχέση με το στόχο του προγράμματος που είναι η υποβολή προτάσεων για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του πλανήτη.

Οι μαθητές σε κάθε συνάντηση φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών με αποτέλεσμα να έρχονται σε επικοινωνία με την κουλτούρα άλλων χωρών, δημιουργώντας παράλληλα δεσμούς με αυτούς, αίροντας προκαταλήψεις. Ήδη η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.


Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες με τους μαθητές όλων των χωρών που συμμετέχουν , ν΄ ανταλλάξουν απόψεις και να προβληματιστούν ευρύτερα.

Το πρόγραμμα έθεσε σαν στόχους μέσα από την συνεργασία των μαθητών από όλες τις χώρες τα εξής:

• Διαχείριση το νερού σε επίπεδο σχολικής μονάδας, σπιτιού και κοινότητας. Τα παραπάνω έγιναν σε τρεις κύκλους: αρχικά οι μαθητές έφτιαξαν μια εργασία για την εξοικονόμηση νερού μέσα στο σπίτι , έπειτα στην σχολική μονάδα την οποία και εφάρμοσαν και κατόπιν στην ευρύτερη κοινότητα .

• Μελέτη της ποιότητας του νερού, η οποία περιλάμβανε τα παρακάτω βήματα: συγκρίθηκαν δείγματα του νερού από την βρύση του σχολείου καθώς και από τον Κηφισό ποταμό (στο ύψος του Ρέντη). Τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τεστ ενυδρείου.

Στην πορεία εξέλιξης του προγράμματος το 3ο Γενικό Λύκειο θα δημιουργήσει ένα βιβλίο από όλες τις ομάδες των σχολείων και θα το παρουσιάσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο δημαρχείο Περιστερίου.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ