2013-05-22 10:22:05
Φωτογραφία για Νικόλας Παπαδόπουλος: «Φταίει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας»
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ετοίμασε ένορκη δήλωση, που καταγράφει όλα όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία 5 χρόνια μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί η κατάθεση του Νικόλα Παπαδόπουλου:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Μεγάλες ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια απέδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος για τους χειρισμούς που οδήγησαν, όπως υποστήριξε, στην οικονομική καταστροφή.

Καταθέτοντας στην τριμελή ερευνητική επιτροπή και ερωτηθείς να σχολιάσει δήλωση του της 1ης Ιουλίου 2011 ότι «η κυβέρνηση εφάρμοζε μπακαλίστικη πολιτική» είπε ότι είχαν ψηφιστεί 20 φορολογίες στη Βουλή και δεν υπήρξε αύξηση των εσόδων.

«Ο λόγος», σημείωσε, «είναι ότι οι φορολογίες χειροτέρευαν την κατάσταση και πίεζαν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη της οικονομίας οδηγώντας σε ύφεση και φέρνοντας αποτελέσματα. Γι αυτό έπεφταν έξω συνέχεια στις εκτιμήσεις τους».


Υποστήριξε ακόμη ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ότι ποτέ δεν ανέλαβε πολιτικό κόστος για λήψη μέτρων και επέκρινε και τους τρείς υπουργούς οικονομικών της διακυβέρνησης Χριστόφια, για το γεγονός ότι δεν είχαν τη βούληση να πάρουν έγκαιρα μέτρα.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ανέφερε ότι η έκρηξη στο Μαρί συνέβη την χειρότερη δυνατή στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία. Την στιγμή που αντιμετώπιζε ήδη τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Η έκρηξη σημείωσε, επιδείνωσε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Η Βουλή τόνισε, αντιλαμβανόμενη ότι η Κυβέρνηση δεν επρόκειτο να λάβει μέτρα, ανέλαβε πρωτοβουλία και ετοίμασε μέτρα εξυγίανσης, τα οποία ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο. Ίσως πρόσθεσε, αν γινόταν κάτι περισσότερο από αυτό, να καταφέρναμε να αποτρέψουμε την καταστροφή που ακολούθησε.

ELA

Σε σχέση με τον ELA, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πριν την κρατικοποίηση της Λαϊκής τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν πληροφορίες για το θέμα από την Κυβέρνηση και την ΚΤΚ, ωστόσο δεν λέχθηκε τίποτε για το θέμα αυτό και παρά τις ερωτήσεις σε σχέση με τις υποχρεώσεις που δυνατόν να έχει το κράτος. Ουδέποτε τέθηκε το θέμα αυτό ως υποχρέωση, είπε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Υπήρχαν πολιτικοί λόγοι σε ότι αφορά την διόγκωστη των αναγκών των τραπεζών, αφού κάποιοι ήθελαν να αποσείσουν τις ευθύνες και να τα φορτώσουν όλα στις τράπεζες. Η Κυβέρνηση είχε ένα σύνθημα, ότι για όλα φταίνε οι τράπεζες.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ