2013-05-22 08:51:54
Φωτογραφία για Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος
Σε μία ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που παρουσίασε ο Γιάννης Καραλής στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος της Superleague για την σεζόν 2012-2013. Ο Τζαμέλ Αμπντούν του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Δώνης καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ αυτό του Τόμας Ντε Βινσέντι με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι νικητές στις κατηγορίες πολυτιμότερος παίκτης (MVP), καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου. Επίσης καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie) αναδείχτηκε ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ, καλύτερη απόκρουση, αυτή του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Γλύκου στον αγώνα με την Βέροια, καλύτερη ασίστ του Κάρλος Ζέκα στον Λουτσιάνο Φιγκερόα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενέργεια fair play του Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ και κορυφαία δήλωση του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη.


Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (rookie), καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή την οποία αποτελούσαν τρεις προπονητές, οι οποίοι έκατσαν στο πάγκο των ομάδων τους σε όλο το πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Γιώργο Δώνη, Σάκη Τσιώλη και Γιάννη Χριστόπουλο, οι οποίοι αποφάσισαν έχοντας εξετάσει τις υποψηφιότητες που έχουν προκύψει από την εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

• Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Τζαμέλ Αμπντούν

• Καλύτερος προπονητής: Γιώργος Δώνης

• Καλύτερο γκολ: Τόμας Ντε Βινσέντι

• Πρώτος σκόρερ: Ράφικ Τζιμπούρ

• Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie): Έργκους Κάτσε

• Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Γιώργος Δώνης

• Ενέργεια Fair Play: Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ

• Καλύτερη απόκρουση: Παναγιώτης Γλύκος

• Καλύτερη ασίστ: Κάρλος Ζέκα

• Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 18 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Γιούρι Λοντίγκιν (Ξάνθη)

Αμυντικοί: Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος), Ρούμπεν Πουλίδο (Άρης), Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (Αστέρας Τρίπολης), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Τόμας Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ Γιάννινα), Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Ρούμπεν Ράγιος (Αστέρας Τρίπολης), Τζαμέλ Αμπντούν (Ολυμπιακός), Ολαϊτάν (Βέροια), Έργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ)

Επιθετικοί: Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Αγκάνθο (Άρης), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πανθρακικός), Σάκης Παπάζογλου (ΟΦΗ), Ράφικ Τζιμπούρ(Ολυμπιακός)
pontikonews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ