2013-05-22 03:39:06
Φωτογραφία για Συρία: Ελπίζουν στην ειρηνευτική διάσκεψη
Η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση της Συρίας προετοιμάζονται να λάβουν μέρος στην υπό διεθνή αιγίδα ειρηνευτική διάσκεψη, δήλωσε... χθες ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι.

«Ο συριακός λαός εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στη διάσκεψη, καθώς η αντιπολίτευση αλλά και το καθεστώς της Συρίας ετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε αυτήν», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου ο κοινός ειδικός απεσταλμένος των δύο αυτών διεθνών οργανισμών.

«Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται για να οργανώσουν τη διάσκεψη αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ακόμη ο Μπραχίμι.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ υποστήριξε χθες πως Ιρανοί βρίσκονται στις τάξεις της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που συμμετέχει μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις στις μάχες για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης του Κουσέιρ.


«Πρόκειται για την πιο εμφανή άμεση ανάμειξη της Χεζμπολάχ στη Συρία και έχουμε κατανοήσει πως στον ίδιο τομέα υπάρχουν επίσης Ιρανοί», επεσήμανε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, μιλώντας στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στο Μασκάτ.

Ο ίδιος αξιωματούχος, που υποστήριξε πως διαθέτει τη σχετική πληροφόρηση από τον ίδιο τον επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (των ανταρτών), δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιες εκτιμήσεις για τον αριθμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, ή των Ιρανών που συμμετέχουν στις μάχες, ούτε και για τον ακριβή ρόλο που διαδραματίζουν στη σύρραξη οι Ιρανοί αυτοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ