2013-05-21 20:25:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Εχθρική η κυβέρνηση με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
«Άμεση προτεραιότητα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το θέμα της ρευστότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του... μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

«Χωρίς ρευστότητα στην αγορά δεν μπορούν να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Εμείς προτείναμε την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού, αναπτυξιακή τράπεζα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κυρίως όμως προτείνουμε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να συνοδευτεί με ένα νέο πρόγραμμα μερικής διαγραφής δανείων και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να τονωθεί η αγορά αλλά και να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα, διότι ανακεφαλαιοποίηση με κόκκινα δάνεια δεν μπορεί να είναι ανακεφαλαιοποίηση η οποία θα δώσει προοπτική στο τραπεζικό σύστημα», συνέχισε.

«Με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι εχθρική η κυβέρνηση. Εμείς στηρίζουμε τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας, ταυτόχρονα όμως στηρίζουμε και τη συμμαχία της μισθωτής εργασίας με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διότι αυτή η συμμαχία είναι που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση και να ανοικοδομήσει την ελληνική οικονομία», καταλήγει η δήλωση.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος τηε ΓΣΕΒΕ Γεώργιος Καββαθάς δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το κλίμα ήταν καλό. Νομίζω ότι σε πάρα πολλά σημεία υπάρχει ταύτιση απόψεων. Αυτό που προέχει είναι η κοινωνική συνοχή, ο κίνδυνος που υπάρχει σήμερα της διάρρηξής της, γιατί η οικονομική κρίση τείνει να γίνει, αν δεν έχει γίνει, ανθρωπιστική»
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ