2013-05-21 18:00:18
Φωτογραφία για Δυσαρεστημένοι στη Lotus
Ο πόλεμος των ελαστικών συνεχίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Ερίκ Μπουγιέ μετά την ανακοίνωση της Pirelli ότι θα κάνουν αλλαγές στα ελαστικά τους, ώστε οι ομάδες να πραγματοποιούν δύο με τρία πιτ στοπ σε κάθε γκραν πρι.

Η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στο αφεντικό της Lotus, ο οποίος απέδωσε την κίνηση της Pirelli σε πιέσεις που δέχεται από πολλές πλευρές, ενώ άφησε αιχμές για τη Red Bull, δηλώνοντας πως η αλλαγή των ελαστικών μπορεί να παρομοιαστεί με την αλλαγή των διαστάσεων ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ημίχρονο επειδή η μία ομάδα δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα, όσο η άλλη.

«Τα πιτ στοπ δεν είναι τόσα πολλά, ώστε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στα ελαστικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Φανταστείτε πως αυτό είναι σαν να αλλάζουν οι διαστάσεις ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ημίχρονο, γιατί μια ομάδα δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο η άλλη.


Το να γίνουν αλλαγές στις γόμες είναι απογοητευτικό και ελπίζω να μην είναι ακραίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η Pirelli βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές.

Την περσινή σεζόν όταν σχεδιάζαμε το μονοθέσιο του 2013, κάθε ομάδα είχε πληροφορίες από την Pirelli και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να εξελίξει το σασί και να παίρνει τη μέγιστη απόδοση από τα ελαστικά. Ακόμη, είχαμε κάνει δοκιμές με πειραματικά ελαστικά στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Όπως κάθε σεζόν κάποιες ομάδες κάνουν καλύτερη δουλειά από κάποιες άλλες και κάποιοι οδηγοί προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάποιους άλλους. Είναι απογοητευτικό όταν έχεις εξελίξει ένα μονοθέσιο βάση των ελαστικών – που είναι ίδια για όλους- να πρέπει στη συνέχεια να τα αλλάξουν στη μέση της σεζόν.

Ωστόσο, έχουμε ταλαντούχους σχεδιαστές και μηχανικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν δύο φορές πιο σκληρά για να προσαρμοστούμε σε αυτές τις αλλαγές και να είμαστε ανταγωνιστικοί», ήταν τα λόγια του Μπουγιέ.

Πηγή: sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ