2013-05-21 13:09:04
Φωτογραφία για Απολογείται για τις μίζες του Άκη o πρώην υπουργός της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδης
Οι ανακριτές, Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, έχουν καλέσει σε απολογία για τις 27 Ιουνίου 2013 τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη για εμπλοκή στην υπόθεση που αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που φέρεται να διέπραξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες των πυραύλων TOR-M1, καθώς από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πέρασαν 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, είχε χαρακτηρίσει στη συμπληρωματική του απολογία τον Ντίνο Μιχαηλίδη, ως άνθρωπο κλειδί στην υπόθεση.

Μάλιστα, ο Ν. Ζήγρας είχε ισχυριστεί ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης και ο γιος του κατά καιρους είχαν μεταφέρει μετρητά με βαλίτσες και σακούλες.


Ο κ. Μιχαηλίδης είχε υποστηρίξει ότι οι ισχυρισμοί του Ν. Ζήγρα είναι φαντασιώσεις και είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι κλήσεις στον πατέρα και το γιο Μιχαηλίδη για να παρουσιαστούν ενώπιον των ανακριτών επιδόθηκε με δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε από τις κυπριακές αρχές.

Όπως τονιζαν νομικοί κύκλοι αν οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης δεν εμφανιστούν την καθορισμένη ημερομηνία, τότε θα εκδοθούν εναντίιον τους Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Μιχαηλίδης είναι στενός φίλος του καταζητούμενου επιχειρηματία Fouad Al Zayat, ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο, έχει διαβατήριο Πορτογαλίας και είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Ολόκληρη η οικογένεια του απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα την περίοδο που υπουργός εσωτερικών ήταν ο Ντίνος Μιχαηλίδης.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ