2013-05-21 11:45:07
Φωτογραφία για Kις λορέν με κολοκυθάκια και τυρί
«Η συνταγή είναι γαλλική αλλά μοιάζει πολύ με τις δικές μας τάρτες. 

Δοκιμάστε και με άλλες παραλλαγές στη γέμιση»

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

- 125 γραμ. μαργαρίνη

- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- 2 κουτ. σούπας νερό (παγωμένο)

- Λίγο αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

- 3-4 μέτρια τριμ. κολοκύθια

- 1 φρέσκο ψιλοκομ. κρεμμύδι

- ½ ματσάκι ψιλοκομ. άνηθος

- 200 γρ. τριμ. μοτσαρέλα (ή κίτρινα τυριά)

- 250-300 γρ. κρέμα γάλακτος

- 2 αβγά

- Λίγο ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε κομματάκι-κομματάκι το βούτυρο, τρίβοντας τα τόσο ώστε στο τέλος να έχουμε μία ζύμη όλο θρύμματα. Έπειτα, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το νερό, κρύο και ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου το μείγμα να γίνει εύπλαστο, ελαστικό αλλά και να μη κολλάει. Τέλος, σκεπάζουμε αεροστεγώς το μπολ και το βάζουμε για 60 λεπτά στο ψυγείο.


2. Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο ώσπου να μαραθεί, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά με τα υγρά που θα βγάλει το λαχανικό. Στο τέλος, καλό θα είναι η γέμιση να μείνει όσο πιο στεγνή γίνεται.

3. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφριά βουτυρωμένη ταρτιέρα (η δική μου είναι 28 εκατ.) και την ανασηκώνουμε στα άκρα ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού. Στη συνέχεια, αδειάζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, ενώ παράλληλα «χτυπάμε» τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλατος και όταν «δέσουν» τα ρίχνουμε στη ταρτιέρα, ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Έπειτα, πασπαλίζουμε με τα θρύμματα μοτσαρέλας (ή άλλου τυριού), αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι (εξαρτάται και από το τυρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μισή περίπου ώρα.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά (χωρίς την αναμονή της ζύμης)

Μερίδες: 2

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ