2013-05-21 10:54:06
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΒΡΑΒΕΙΑ Nova ΜΕ ΧΡΩΜΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! *PHOTOS*
Αμπντούν (MVP), Τζιμπούρ (πρώτος σκόρερ), Χολέβας, καθώς και ο νεοαποκτθηθείς Ολαϊτάν ήταν στους κορυφαίους του Πρωταθλήματος!

Για ακόμη μία χρονιά τα βραβεία Nova Superleague «βάφτηκαν» με χρώμα… «ερυθρόλευκο»! Τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κατά την εφετινή σεζόν με την ομάδα μας, ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο Ραφίκ Τζιμπούρ και ο Χοσέ Χολέβας και ένας… νεοαποκτηθείς, ο Μάικλ Ολαϊτάν, βρέθηκαν στην καλύτερη 18άδα του Πρωταθλήματος. Όμως οι διακρίσεις δεν σταμάτησαν εκεί!

Συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό ποσοστό ύψους 50% στις ψήφους του κοινού που παρακολούθησε την εφετινή Super League, ο Τζαμέλ Αμπντούν αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2012-2013! Βρέθηκε, μάλιστα, ζωντανά στο studio της Nova και παρέλαβε το βραβείο του, δηλώνοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, τον κόσμο του Ολυμπιακού που με στήριξε, τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό τον τίτλο, τον Πρόεδρο που με πιστεύει και μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στον Ολυμπιακό και φυσικά τον κόουτς που με βάζει και παίζω».


Ερωτηθείς για το αν προτιμάει να πασάρει ή να σκοράρει, τόνισε πως προτιμάει να… σερβίρει τα γκολ στους συμπαίκτες του από το να τα πετυχαίνει ο ίδιος, αν και όταν σκοράρει αισθάνεται πολύ όμορφα. «Είναι σημαντικό για ένα παίκτη που μπορεί να διεισδύσει να πετυχαίνει γκολ ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να αλλάξω λίγο το στυλ μου για να μπορώ να πετυχαίνω περισσότερα γκολ», συμπλήρωσε.

«Σημαντικοί οι τίτλοι»

Στη συνέχεια, ο πολυτιμότερος παίκτης της εφετινής Super League, στάθηκε στα «θέλω» του ίδιου και των συμπαικτών του, όσον αφορά την τεράστια επιθυμία του Προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, να δει την ομάδα να γίνεται ολοένα και καλύτερη. «Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην παίξαμε το ποδόσφαιρο που ο Πρόεδρος περίμενε από εμάς, το ποδόσφαιρο που και εμείς οι ίδιοι θέλαμε να παίξουμε. Επιθυμούμε, όμως, όλοι μας, να είμαστε καλύτεροι. Και θα προσπαθήσουμε πολύ για αυτό. Με τη νέα σεζόν θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Όπως θέλει και Πρόεδρος και ο κόσμος μας. Το θέμα είναι να κατακτάς τους τίτλους και εμείς τα καταφέραμε. Μπορεί να μην είχαμε τις εμφανίσεις των παλαιότερων ετών αλλά το σημαντικό είναι ότι κατακτήσαμε τους τίτλους. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι έφυγαν αρκετοί καλοί παίκτες από την ομάδα. Είμαι σίγουρος όμως ότι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αγαπά τόσο την ομάδα πως θα πάμε καλύτερα. Ελπίζω να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο μας και τον κόσμο μας που έρχεται στο γήπεδο πάρα την οικονομική κρίση που υπάρχει. Θα ήθελα να έχω περισσότερες ασίστ. Ωραία είναι τα επτά γκολ αλλά θα ήθελα να είχα δώσει περισσότερες τελικές πάσες».

Ακολούθως ο Τζαμέλ Αμπντούν ρωτήθηκε για το μέλλον του και αν αυτό περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό και ο Αλγερινός ήταν σαφής: «Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Μόνο τον Ολυμπιακό. Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι στο πλευρό του Ραφίκ. Ο Ραφίκ είναι κάτι περισσότερο από συμπαίκτης μου. Είναι αδερφός μου. Αν δεν ήταν ο Τζιμπούρ εγώ δεν θα είχα παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό. Με βοήθησε πολύ.

Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να αλλάξω ξανά ομάδα. Ζω σε μία πολύ όμορφη πόλη. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Χρωστάω πολλά στον πρόεδρο μου γιατί με στηρίζει πολύ. Μου ανανέωσε το συμβόλαιο μου πριν ολοκληρωθεί και αυτό δείχνει ότι με στηρίζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που φοράω αυτή τη φανέλα και αγωνίζομαι σε αυτό τον σύλλογο. Στον Ολυμπιακό βρήκα τη σταθερότητα που χρειαζόμουν».

Ο πρώτος «μπόμπερ»

Παρών, όμως, στα βραβεία Nova Superleague 2013 ήταν και το «πρώτο κανόνι» του Ολυμπιακού, ο Ραφίκ Τζιμπούρ! Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μίλησε για τη μαγεία των γκολ, για το νταμπλ, για την επιθυμία του να παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα νέα ταλέντα που «ξεπηδούν» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι πολύ περήφανος που για ακόμα μια χρονιά έκανα το νταμπλ με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντική αυτή η διάκριση για μένα καθώς και το γεγονός πως πέτυχα αυτά τα γκολ. Σε ότι αφορά την ομάδα αισθάνομαι και εγώ ως ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας του Ολυμπιακού. Το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός πως ξεκινήσαμε κα μπήκαμε με τη νοοτροπία πως δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανένα. Παίξαμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια αν και κάποιες φορές δεν αποδώσαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε. Το σημαντικό όμως για εμάς ήταν το ότι μπαίναμε δυνατά στα ματς και παίρναμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Κάτι που μας οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου», ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Από πλευράς στατιστικής ίσως είναι η καλύτερή μου σεζόν. Πάντα νιώθω έτοιμος και για τα μεγάλα παιχνίδια. Περισσότερο μετράει το συναίσθημα και αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό αγκάθι, πως φέτος για κάποια ματς δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο» ανέφερε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν αντιμετώπισα δυσκολίες από κάποιον νέο παίκτη αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά είναι πολύ σημαντικό το ότι βγαίνουν νέα ταλέντα. Είναι σημαντικό και για το πρωτάθλημα αλλά και για τους ίδιους. Παλιότερα είχα δει αρκετά νέα παιδιά που δεν έπαιρναν τις ευκαιρίες που έπρεπε. Αυτό ίσως είναι και το καλό πίσω από το κακό της κρίσης όσον αφορά το ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας, ο Ραφίκ Τζιμπούρ μίλησε και για τη συνύπαρξή του, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Μήτρολου: «Ο Κώστας (σ.σ. Μήτρογλου) είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ένας έξυπνος παίκτης και θα ήθελα να παίζω περισσότερο μαζί του. Ο προπονητής είναι αυτός που διαλέγει την ενδεκάδα. Νομίζω ότι όποτε παίξαμε μαζί κάναμε καλά πράγματα. Έτσι αισθάνομαι και εγώ όταν παίζω μαζί του στην επίθεση βρίσκουμε περισσότερους χώρους και δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες».

«Στρατιώτης» Χολέβας

Στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος ήταν και ο Χοσέ Χολέβας. Ο Έλληνας αριστερός μπακ του Ολυμπιακού μας διακρίθηκε μαζί με τους ανωτέρω συμπαίκτες του και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Ηταν καλή χρονιά για εμένα αλλά και για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω σύλλογο και φιλάθλους για την υποστήριξη. Είμαι πραγματικά χαρούμενος».

Δεν θα πρέπει, βέβαια, να λησμονεί κανείς πως στην καλύτερη 18άδα το πρωταθλήματος βρέθηκε και ο νεοποκτηθείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μας, ο Νιγηριανός Μάικλ Ολαϊτάν. Ο νεαρός έκανε μία καταπληκτική σεζόν με τη Βέροια και οι εμφανίσεις του, του έδωσαν τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στην ομάδα μας! Καλύτερο γκολ της χρονιάς, με μεγάλο ποσοστό μάλιστα, αναδείχθηκε εκείνο του Τόμας ντε Βισέντι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Αργεντινός ήταν παρών και στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος. Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Δώνης.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ