2012-04-04 10:31:15
Φωτογραφία για Deutsche Bank : «Η Ελλάδα θα περάσει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι»
«Κρίσιμη διαδικασία» χαρακτηρίζει η Deutsche Bank τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα και εκτιμά πως ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα αποτελεί «προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μία αποδοτική σχέση με την Ευρώπη και να μπουν τα θεμέλια της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας».

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαρτίου, η Deutsche Bank εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι θετικό, ωστόσο οι αναλυτές δεν έχουν την ίδια αισιοδοξία καθώς θεωρούν πως «οι προθέσεις των ελλήνων ψηφοφόρων είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευθούν, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης».

Αυτό που εκκρεμεί σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ αναφέρεται και στα μέτρα που η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να λάβει μέχρι τον Ιούνιο και θα αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ». Μάλιστα η τράπεζα προβλέπει «ένα δύσκολο καλοκαίρι» για την Ελλάδα.

Για τους αναλυτές της Deutsche Bank το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ θεωρούν «απίθανο ένα από τα δύο κόμματα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση». Παράλληλα εκτιμούν ότι τα δύο κόμματα μαζί θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 38%-41% των ψήφων προκειμένου να λάβουν πάνω από 150 έδρες. Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ