2013-05-20 17:12:06
Φωτογραφία για Νέες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ βλέπει η Νότια Κορέα
Η Νότια Κορέα προβλέπει πως η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει και σε άλλες πυραυλικές δοκιμές, μετά από αυτές που πραγματοποίησε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αναγκάζοντας των ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να κάνει λόγο για "επικίνδυνη κλιμάκωση".

"Ο στρατός μας παρακολουθεί από κοντά τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, επειδή υπάρχει πιθανότητα για νέες δοκιμές", δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας Κιμ Μιν-Σέοκ.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από τις ανατολικές της ακτές προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς το Σάββατο και έναν την Κυριακή, πιθανόν στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, σύμφωνα με την Σεούλ.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου δεν θέλησε να διευκρινίσει τον τύπο των πυραύλων, αλλά σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, θα μπορούσαν να είναι πύραυλοι εδάφους-εδάφους ΚΝ-02 βεληνεκούς 160 χιλιομέτρων.


Ουάσινγκτον και Σεούλ φοβούνται πως οι δοκιμές πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς Musudan θα αυξήσουν την ένταση.

Οι πύραυλοι αυτοί με βεληνεκές από 2.500 ως 4.000 χιλιόμετρα μπορούν να πλήξουν την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά και τις αμερικανικές βάσεις στο νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό.

Οι δοκιμές πυραύλων ακόμα και μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα ανησυχούν ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος έκανε λόγο χθες Κυριακή για "προκλήσεις και εντάσεις" στην κορεατική χερσόνησο και για "επικίνδυνη κλιμάκωση".

news.pathfinder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ