2013-05-20 16:15:04
Φωτογραφία για Καθαρίστε τη Μεσόγειο - Καθαρίστε τον Χείμαρρο Μπογδάνα
Η πυξίδα της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ δείχνει βορρά και συγκεκριμένα τον Χείμαρρο Μπογδάνα του Δήμου Λαγκαδά, όπου το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα ...10:00 πμ το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει κεντρικό καθαρισμό με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, του Δήμου Λαγκαδά και της Αντιδημαρχείας Πρασίνου και Περιβάλλοντος Λαγκαδά.

Κάνοντας στροφή από το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, που αποτελούν το κύριο πεδίο δράσης της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, αλλά εμμένοντας σταθερά στο υγρό στοιχείο, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS εστιάζει με τον συγκεκριμένο καθαρισμό σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιβαρυμένη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Η περιοχή του ποταμού Μπογδάνα, ο οποίος πηγάζει από το όρος Βερτίσκος και εκβάλλει στη λίμνη Κορώνεια, δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές πιέσεις και υποβάθμιση κυρίως λόγω αμμοληψιών και απόρριψης αποβλήτων και απορριμμάτων. Τα οξυμένα προβλήματα επηρεάζουν αναπόδραστα το σημαντικό αυτό υγροτοπικό οικοσύστημα. Συνολικά στην περιοχή έχουν καταγραφεί 336 είδη φυτών, 284 είδη πτηνών (ποσοστό ίσο με το 58% του συνολικού αριθμού της Ελλάδας), δεκάδες είδη ψαριών, αμφίβιων και θηλαστικών.


Σκοπός του καθαρισμού είναι η επαφή της τοπικής κοινωνίας (πολιτών, συλλόγων, σχολείων κ.α. του Ν. Θεσσαλονίκης) και των αρμόδιων θεσμικών φορέων τόσο με τον υδροβιότοπο, όσο και με τις πιέσεις που αντιμετωπίζει και η παράλληλη ενεργοποίησή τους στην κατεύθυνση της προστασίας του, μέσα από τη συμβολική δράση του καθαρισμού.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ