2013-05-20 14:48:11
Φωτογραφία για Αιγίο: «Την πάτησαν» οι δημότες του – Πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τα αυθαίρετα
Ο Δήμος θεωρεί ότι το πρόστιμο πρέπει να διαγραφεί αλλά μάλλον… δεν του γίνεται η χάρη!

Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που έχει επιβληθεί από την Πολεοδομία στον Δήμο Αιγίου ο οποίος εδώ και χρόνια δεν φρόντιζε για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην παραλιακή ζώνη; Το θέμα παραμένει «μετέωρο», οι δημότες ελπίζουν σε «θαύμα» (καθώς το ποσό είναι μεγάλο) και ο Δήμαρχος δηλώνει πως… από την στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία έχει περάσει στον Δήμο… το πρόστιμο δεν θα επιβληθεί! Όμως οι κρατικές υπηρεσίες άλλα λένε και υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν ξεκάθαρα πως το πρόστιμο θα επιβαρύνει τον Δήμο Αιγιαλείας.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάϊο του 2009, τότε που μέχρι και εξώδικο είχε σταλεί στον Δήμο για την διαμορφωθείσα κατάσταση στην περιοχή. Νωρίτερα βέβαια είχαν γίνει δεκάδες εκκλήσεις και αναφορές για τις οποίες… κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ενώ η αρμόδια υπηρεσία είχε ήδη συντάξει τις απαραίτητες αποφάσεις κατεδάφισης οι αρμόδιοι του δήμου Αιγίου επέλεξαν την υποβολή αίτησης αναστολής και ακύρωσης κατά της Επιτροπής Κρίσεως Αυθαιρέτων (αρ. Πρακτικού 181/09) με την οποία πέτυχαν στις 19/10/2009 την προσωρινή αναστολή κατεδάφισης.


Μάλιστα η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Αιγίου αρχιτεκτονική μελέτη την οποία είχαν παραγγείλει και πληρώσει οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κτισμάτων τη στιγμή μάλιστα που η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου είχε πριν απορρίψει την εν λόγω μελέτη!!!

Μάλιστα ενώ ως μέσο πίεσης η δημοτική αρχή μπορούσε να προχωρήσει στη σφράγιση των εν λόγω καταστημάτων λόγω δεκάδων μηνύσεων από το Α.Τ. Αιγίου, επέλεξε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεργασίας με τους ιδιώτες επιχειρηματίες προκειμένου να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά τη στιγμή που ο δήμος ως ιδιοκτήτης της εκμισθουμενης έκτασης επιβαρυνόταν μηνιαίως με χιλιάδες ευρώ από πρόστιμα διατήρησης.

Τελικά ύστερα από αρκετό καιρό στις 15/6/2010 τα αυθαίρετα κατεδαφίστηκαν.

Αυτό που προέκυψε σαφέστατα από την όλη διαδικασία είναι ότι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αιγιαλείας φαίνονται να μην έχουν αντιληφθεί επαρκώς τον ρόλο τους αφού αντί να δρουν προληπτικά και αποτρεπτικά ειδικά ύστερα από την πρόσφατη εμπειρία του παρελθόντος στην συγκεκριμένη περιοχή έδρασαν μόνο κατόπιν επαναλαμβανόμενων οχλήσεων.

Συνεχίζεται το καθεστώς αυθαιρεσίας!

Επιχειρηματίες της περιοχής καταγγέλλουν πλέον ότι το καθεστώς αυθαιρεσίας στον Δήμο Αιγίου, συνεχίζεται και με άλλες μορφές. Συγκεκριμένος επιχειρηματίας παρότι καταλαμβάνει αυθαίρετα και δίχως την απαραίτητη άδεια κοινόχρηστο χώρο έκτασης 422 τμ και ενώ του επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο συνέχισε απρόσκοπτα την λειτουργία της επιχείρησής του για ολόκληρο το 2012 (!!!) έχοντας μπει δυναμικά πλέον και στο 2013 με την ανοχή φυσικά των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ