2013-05-20 10:58:04
Φωτογραφία για Μηνύει τον Ταμήλο ο Οικονόμου
Ο πρώτος σε ψήφους πολιτευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ σηκώνει το γάντι, μιλά για «κουτοπόνηρη και γκεμπελίστικη συμπεριφορά» του βουλευτή της Ν.Δ. και δείχνει πια το δρόμο της Δικαιοσύνης Αφορμή για όλα αυτά αρχικά δημοσίευμα του trikalavoice.gr και έπειτα η επίθεση σε προσωπικό επίπεδο του Μιχάλη Ταμήλου εναντίον του, έπειτα από τη διαφωνία που εξέφρασε για το αν θα πρέπει κάποιος πολιτικός να είναι ικανοποιημένος με τους μισθούς των 490 € οι οποίοι πλέον καθιερώνονται στη χώρα μας. Ο Γιώργος Οικονόμου απαντά σε ένα προς ένα τα ερωτήματα που του θέτει ο Μιχάλης Ταμήλος αφήνει αιχμές για τον βουλευτή λέγοντας πως «πολιτικοί που εξαρτούν την ενασχόλησή τους με τα κοινά από το ύψος των απολαβών τους δεν μπορούν να επιχειρηματολογούν για την επάρκεια μισθού 488 ευρώ» και υπογραμμίζει πως «δεν θα αποφύγει ωστόσο τις ποινικές του ευθύνες». Δείτε εδώ πως ξεκίνησε το θέμα, εδώ το πρώτο σχόλιο του Γ. Οικονόμου και εδώ την απάντηση του Μιχ. Ταμήλου. Σήμερα ο Γ. Οικονόμου ανταπαντά αναλυτικά:


«Δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως μια προσωπική αντιπαλότητα με κανένα αλλά ως μια αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων. Το σχόλιό μου δεν αποτελούσε αιχμή για το Μιχάλη Ταμήλο αλλά για τους υποστηρικτές της άποψης ότι τα 488 ευρώ μπορεί να αποτελούν επαρκή μισθό. Προφανώς όμως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Πολιτικοί που εξαρτούν την ενασχόλησή τους με τα κοινά από το ύψος των απολαβών τους δεν μπορούν να επιχειρηματολογούν για την επάρκεια μισθού 488 ευρώ.

Τα έργα και οι ημέρες όλων είναι γνωστά.

Οφείλω, ωστόσο, μια σειρά απαντήσεων στο Μιχάλη Ταμήλο και στα όσα συκοφαντικά γράφει και υπονοεί στην ανακοίνωσή του. Τον άνθρωπο του οποίου το πέρασμα από το Δήμο Τρικκαίων άφησε ένα χάος και η θητεία του στη Βουλή χαρακτηρίζεται από την πανελλήνια πρωτιά των τριών άρσεων της βουλευτικής ασυλίας πριν καν συμπληρωθεί χρόνος.

Σε σχέση, λοιπόν, με τα ερωτήματα που θέτει:

1. Βεβαίως και έχουμε κάνει χρήση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για απασχόληση ανέργων. Αυτό είναι και το ζητούμενο των προγραμμάτων: η ενίσχυση της απασχόλησης και η καταπολέμηση της ανεργίας. Ως βουλευτής, ωστόσο, ο Μιχάλης Ταμήλος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τις αμοιβές δεν τις καθορίζει ο ΟΑΕΔ αλλά οι διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, όπως η Βουλή τις ψηφίζει.

Στα τρία χρόνια της κρίσης πάντως (και αντίθετα με ό,τι ισχύει στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων), δεν έγινε καμία μείωση προσωπικού, ουδείς εργαζόμενος έμεινε απλήρωτος έστω και μία ημέρα και ουδέν χρέος οφείλεται στο ΙΚΑ ή το Δημόσιο, σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της καταστροφικής πορείας του Μιχάλη Ταμήλου από το Δήμο, που άφησε εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, προμηθευτές και μεγάλα χρέη στο ΙΚΑ.

2. Οι μισθολογικές καταστάσεις συντάσσονται σύμφωνα με τον υποβαλλόμενο πίνακα προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να τις δημοσιοποιήσουμε, αν κάτι τέτοιο δεν ενέπιπτε στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων (γεγονός που ως βουλευτής θα έπρεπε να γνωρίζει).

3. Ανασφάλιστη εργασία προφανώς δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Αντίθετα, στην κλινική απασχολούνται περισσότεροι εργαζόμενοι από τον απαιτούμενο βάσει νομοθεσίας αριθμό. Η κουτοπόνηρη και γκεμπελίστικη αναφορά στους «συμπολίτες που καταγγέλλουν» δεν θα προφυλάξει το Μιχάλη Ταμήλο από τις ποινικές του ευθύνες.

4. Θεωρώ ότι ο όποιος έλεγχος δεν είναι ζήτημα αποδοχής από τον ελεγχόμενο αλλά υποχρέωση των υπηρεσιών, όποτε κρίνουν απαραίτητο να το κάνουν, όπως άλλωστε επί σειρά ετών κατ’ επανάληψη συμβαίνει.

Αυτά ως προς τα ερωτήματα που θέτει.

Προσωπικά, θα εξακολουθήσω να πολιτεύομαι με ευγένεια, εντιμότητα και σοβαρότητα, όπως κάνω καθ’ όλο το ολιγόμηνο διάστημα που ασχολούμαι με τα κοινά.

Επικαλούμενος την κοινή λογική

Γιώργος Οικονόμου». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ