2013-05-20 10:00:23
Φωτογραφία για Πύργος: Δέκα χρόνια φυλακή στους ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του Nίκου Παναγιωτόπουλου - Πέθανε στην πόρτα της αστυνομίας
Ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς το δικαίωμα υποβολής εφέσεως επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου στον 41χρονο και τη 43χρονη που με βάση την απόφαση του δικαστηρίου θεωρούνται υπεύθυνοι για τον θάνατο του 62χρονου Νίκου Παναγιωτόπουλου η «Κουτάλα», όπως ήταν γνωστός στον Πύργο, στις 3 Αυγούστου 2012 μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μάλιστα η 43χρονη είναι αδελφή γνωστού κακοποιού Ρομά, ο οποίος είχε δραπετεύσει μέσα από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Πέμπτη 16 του μηνός στο Αίγιο και το δικαστήριο θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνους για τον θανάτο του 62χρονου γνωστού Πυργιώτη το ζευγάρι των αθιγγάνων με τους οποίους διαπληκτίστηκε φραστικά. επειδή πολλές φορές είχε πέσει θύμα κλοπής από τους ομόφυλους τους.

Το ιστορικό

Το τραγικό περιστατικό συνέβη περίπου στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής της 3ης Αυγούστου του 2012 μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου όπου υπέστη καρδιακό επεισόδιο και απεβίωσε την ώρα που περνούσε την πόρτα για να προβεί σε καταγγελία για την παρενόχλησή του από τους Ρομά. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Γνωστός στους περισσότερους με το παρατσούκλι του ο 62χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε με το αυτοκίνητό του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έπειτα από επεισόδιο που φέρεται να είχε με σκηνίτες Ρομά που του πέταξαν πέτρες στη διασταύρωση Φιλοθέης.

Έχοντας τα τελευταία χρόνια αρκετές διαμάχες με τους Ρομά, που όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, είχαν καταπατήσει ιδιοκτησία του και είχαν κατασκηνώσει εκεί, κινήθηκε γρήγορα για την Αστυνομία.

Μόλις πέρασε την είσοδο της Διεύθυνσης στο ισόγειο, κατέρρευσε στο δάπεδο. Έσπευσαν σε βοήθεια οι αστυνομικοί που τον είδαν αμέσως και άρχισαν μαλάξεις για να τον επαναφέρουν. Το κατάφεραν στιγμιαία, όμως στη συνέχεια φαίνεται πως η καρδιά του δεν άντεξε.

Ο 62χρονος ήταν και επαγγελματίας ψαράς. Είχε τα παραγάδια του στο λυόμενο όπου έμενε στη διασταύρωση Φιλοθέης και όταν γύρισε το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου του 2012 στο σπίτι, βρήκε τα παραγάδια πεταμένα και τις λεκάνες που τα είχε μέσα να λείπουν.

Πήγε δίπλα στους αθιγγάνους που είχαν καταπατήσει το οικόπεδό του και έχουν στήσει σκηνή και ρώτησε γιατί του πήραν τις λεκάνες τις οποίες τις βρήκε εκεί. Στην ερώτησή του «γιατί με κλέβετε συνέχεια», του απάντησε μια τσιγγάνα «και εμάς μας κλέβουν». Τότε αγανάκτησε και πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε και λύγισε ενώ έμπαινε στην είσοδο του κτιρίου της Αστυνομίας.

Για εφτά χρόνια οι Ρομά τον έκλεβαν συνεχεια. Και του είχαν πάρει εξοπλισμό και πράγματα και ό,τι άλλο είχε.

Παιδί μάλαμα Ο «Κουτάλας» ήταν ένα καλό παιδί από τον Άγιο Γεώργιο Πύργου. Ο άτυχος άνδρας ήταν γνωστός «μάστορας» στην περιοχή, αφού με τα μηχανήματά του εργαζόταν σε «δύσκολες» αποστολές.. Παιδί παρά τα 62 χρόνια, με καλή ψυχή, καλή καρδιά, φιλότιμος και έτοιμος να δώσει τα πάντα για τους φίλους του.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ