2013-05-20 09:15:03
Φωτογραφία για Πολιτικά κέρδη εντός και εκτός Ελλάδας περιμένει ο Α. Σαμαράς
Με στόχο να κεφαλαιοποιήσει εντός και εκτός συνόρων τα πολιτικά κέρδη από την επιτυχημένη εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση... σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί ότι το θετικό κλίμα που καταγράφηκε στο Πεκίνο και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται θα έχουν αντίκτυπο και σε άλλες πρωτεύουσες, πέραν της Αθήνας.

Ήδη οι ξένοι άρχισαν να ποντάρουν στην επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι είναι σημαντικό να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την έλευση κινεζικών επενδύσεων, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν να ακολουθήσουν κινήσεις με τις ευλογίες του Βερολίνου που θα οδηγούν σε αποσυμπίεση της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν τον Ιούνιο να ανάψει το πράσινο φως για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ η μετάθεση των 2.000 απολύσεων για το Σεπτέμβριο παρέχει τη δυνατότητα στη ΝΔ να απορροφήσει τους κραδασμούς στο συνέδριο.

Ο κ. Σαμαράς περιμένει τα θετικά του ταξιδιού του στην Κίνα να καταγραφούν την Τετάρτη στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ενώ την Πέμπτη θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν επιστρέφει ο Φελπς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν επιστρέφει ο Φελπς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ