2013-05-20 08:33:52
Φωτογραφία για Ισραήλ: Εμμεση παραδοχή για την επιδρομή κατά των όπλων της Χεζμπολάχ
Θα συνεχισθούν παρόμειες ενέργειες αν κριθεί απαραίτητο λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε εμμέσως ότι η χώρα του ενήργησε για να αποτραπεί η μεταφορά όπλων στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και θα συνεχίσει να το πράττει, εάν είναι απαραίτητο.

Η ασφάλεια των πολιτών του είναι το υπέρτατο συμφέρον του Ισραήλ, δήλωσε συγκεκριμένα ο Νετανιάχου στο υπουργικό συμβούλιο, και η κυβέρνησή του «ενήργησε με υπεύθυνο, αποφασιστικό και υπολογισμένο τρόπο» για να το εξασφαλίσει αυτό.

Οι ενέργειες έγιναν «σύμφωνα με την πολιτική που έχουμε θέσει για την πρόληψη όσο το δυνατόν περισσότερο της μεταφοράς των προηγμένης τεχνολογίας όπλων στη Χεζμπολάχ και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία. Θα ενεργήσουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ και στο μέλλον», τόνισε.

Ο Νετανιάχου μίλησε δύο εβδομάδες μετά τις αεροπορικές επιδρομές έξω από τη Δαμασκό, που είχαν ως στόχο φορτία πυραύλων που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί ότι ήταν πίσω από τις επιδρομές.


Σε ό,τι αφορά το Συριακό, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η Μέση Ανατολή «διέρχεται μία από τις πιο ευαίσθητες χρονικές περιόδους εδώ και δεκαετίες», κυρίως «λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Συρία». Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι «έτοιμο για κάθε σενάριο».

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου ήρθαν καθώς η εφημερίδα The Sunday Times ανέφερε ότι η Συρία έχει θέσει τους πιο προηγμένους πυραύλους της σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας με διαταγές να χτυπηθεί το Τελ Αβίβ, αν το Ισραήλ εξαπολύσει και άλλη επιδρομή στο έδαφός της.

Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι αναγνωριστικοί δορυφόροι παρακολούθησαν την ανάπτυξη από τον συριακό στρατό πυραύλων εδάφους-εδάφους Tishreen.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αφορισμοί...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αφορισμοί...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ