2013-05-20 02:14:15
Φωτογραφία για Αυτή την τηλεόραση θέλουν οι Ρώσοι να βλέπουν
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ήθελαν να δουν στην Κοινωνική Τηλεόραση της Ρωσίας (ΚΤΡ) ρωσικές ταινίες και... ομοσπονδιακές ειδήσεις όπως ενημέρωσε στην συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα η ειδικός του Πανρωσικού Κοινωνικού Ιδρύματος «Κοινή γνώμη» Ίννα Ιβανόβα, βασιζόμενη στα στοιχεία της δημοσκόπησης που έγινε στα τέλη Απριλίου σε 43 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου ITAR-TASS.

Κατά τα λόγια της Ιβανόβα "περίπου 43% των ερωτηθέντων θέλουν να προβάλλονται στην Κοινωνική Τηλεόραση οι περιφερειακές ειδήσεις, 28% προτιμούν προγράμματα για τη νεολαία και τα παιδιά, 20% θέλουν να βλέπουν προγράμματα επιστημονικού περιεχομένου, 17% προγράμματα πολιτιστικού περιεχομένου ".

Όπως υπογράμμισε η Ιβανόβα, "πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Κοινωνική Τηλεόραση πρέπει να διαφέρει από άλλα κανάλια και να είναι αληθής, τίμια και να μην έχει σκηνές βίας ". Εκτός τούτου κατά τη δήλωσή της, "οι Ρώσοι θεωρούν ότι στο τηλεοπτικό κανάλι πρέπει να προβάλλονται προγράμματα που να προωθούν τις ηθικές αξίες ".


Ταυτόχρονα, η ειδικός του Ιδρύματος υπογράμμισε ότι "σχεδόν 60% των ερωτηθέντων δεν δέχτηκαν να πληρώνουν μικρές εθελοντικές εισφορές για την συντήρηση της ΚΤΡ ". "Περίπου 26% δέχτηκαν να το κάνουν και 15% δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για τις εισφορές ", σημείωσε.

Από εκείνους που είναι έτοιμοι να πληρώνουν τακτικές εισφορές για την συντήρηση του καναλιού οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πληρώνουν 50 ρούβλια το μήνα, 28% 100 ρούβλια το μήνα, 20% περίπου 50 ρούβλια το μήνα.Το πρόγραμμα εκπομπών της Κοινωνικής Τηλεόρασης της Ρωσίας θα εμφανιστεί στις 20 Μαΐου, ενημέρωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΚΤΡ, Στανισλάβ Αρχίπωφ.

Ο Αρχίπωφ υπογράμμισε ότι "το κοινό της Κοινωνικής Τηλεόρασης στο πρώτο στάδιο θα αποτελείται από 28 έως 30 εκατ. ανθρώπους και οι περισσότεροι θα είναι ηλικίας άνω των 26 ετών". Κατά τη δήλωση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΚΤΡ, "οι ειδήσεις που θα προβάλλονται στον αέρα κάθε ώρα, την παρούσα στιγμή έχουν ως θέμα ειδήσεις από τις περιοχές της Ρωσίας ". Επίσης, ο Αρχίπωφ δήλωσε ότι "το κανάλι σήμερα υπάρχει σε τρεις εκδοχές: περιφερειακές ειδήσεις, εκπομπές διάρκειας 30 λεπτών από τις περιοχές και η δική μας άποψη για τη ζωή σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας ". "Συνειδητά αποφεύγουμε τα προγράμματά από το στούντιο μας τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη ", υπογράμμισε ο Αρχίπωφ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι "στις περιοχές υπάρχουν πολύ έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι η γνώμη των οποίων πρέπει να εκφράζεται στο κανάλι ". "Θα τους καλούμε ως ήρωες των εκπομπών μας ", διαβεβαίωσε ο Αρχίπωφ.

Το Διάταγμα περί της ίδρυσης στη Ρωσία της Κοινωνικής Τηλεοράσεως υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2012. Οργανωτική και νομική μορφή της ΚΤΡ είναι η αυτόνομη μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία είναι και ιδρυτής και διεύθυνση και πομπός του τηλεοπτικού καναλιού. Το κανάλι θα ελέγχεται από το Συμβούλιο της Κοινωνικής Τηλεόρασης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ολέγκ Ταμπακώφ. Κατά τη δήλωση του γενικού διευθυντή της ΚΤΡ Ανατόλι Λισένκο το κανάλι θα έχει διαπαιδαγωγικές και επιμορφωτικές λειτουργίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ