2013-05-19 10:54:10
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΤΣΕΛ! ΟΧΙ ΑΡΓΟΚΑΡΟΥΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΦ!
Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο "sportdog.gr", ζεστός για Κοβάσεβιτς, Μίτσελ, Ντε Βιντσέντι, αλλά και τον.... μπασκετικό Ολυμπιακό! Πoιος είναι ο Μέσι του μπάσκετ;

Αναλυτικά:

Με τον Κοβάσεβιτς ο Μαρινάκης έκανε ωραία κίνηση. Και δεν τα λέω τώρα που τον έδιωξε όπως κάτι δημοσιογραφάκια που όσο είναι κάποιος ψηλά τον υμνούν και όταν απολύεται τον βρίζουν. Εγώ για τον Κοβάσεβιτς τα έλεγα από πριν. Ο Ολυμπιακός του έδωσε δουλειά, κάθισε 3 χρόνια, αλλά όλες οι μεταγραφές ήταν μάπα! Όλες, μα όλες, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Ποιον να πιάσω και ποιον να αφήσω. Παίκτες που τους σπρώχνανε και τους τραβάγανε από τα μαλλιά να τους διαφημίσουν, αλλά ήταν αποτυχία. Μόνο μεταγραφές απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα πετύχανε, δηλαδή μεταγραφές που δεν χρειαζόσουν σκάουτερ αφού τους παίκτες εδώ τους ξέρει και η κουτσή Μαρία. Τον Κοβάσεβιτς θα τον θυμόμαστε μόνο ως μεγάλο γκολτζή.


Ο Ολυμπιακός τώρα πρέπει να ξεδιαλύνει ορισμένες καταστάσεις. Είδα το ματς του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ακούστηκαν ύμνοι για τον Ντε Βινσέντι. Μην ξεχνάμε όμως το στραπάτσο που έπαθε ο Αστέρας στον τελικό με τον Ολυμπιακό όπου άξιζε ακόμα και να πάρει το Κύπελλο, είχε παίξει πολύ καλά, πήγε λοιπόν απογοητευμένος και άδειος στα Γιάννενα. Ένας Αστέρας που δεν είχε την πολυτέλεια στον τελικό να βγάζει Μήτρογλου και να βάζει Τζιμπούρ, να ρίχνει αλλαγή και Ιμπαγάσα μέσα. Παρ’ όλα αυτά παραλίγο να το πάρει το Κύπελλο.

Ο Ντε Βινσέντι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του είναι πολύ καλός, τεχνίτης, και έχει καλά πόδια τόσο για να σουτάρει όσο και για να βγάζει μπαλιές. Όμως όταν δεν έχει τη μπάλα, δεν έχει επιστροφές, δεν έχει ταχύτητα και αντοχές να γυρίσει να καλύψει. Θα έχει πρόβλημα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός αν στηριχτεί μόνο στον Ντε Βινσέντι. Χρειάζεται κατεδάφιση στα χαφ ο Ολυμπιακός, ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή. Τον Ντε Βινσέντι και τον Τάτο καλό θα είναι να τους στηρίξεις με δυο χαφάρες από πίσω, ώστε όταν παίζει ο Ντε Βινσέντι ή ο Τάτος να είναι πλαισιωμένοι από δυο χαφάρες για Ευρώπη που θα είναι γρήγοροι και θα έχουν τρεξίματα.

Δηλαδή θα έχεις Γκρέκο και Μασάντο και Φέισα και όλους τους άλλους που είχες φέτος, και θα τους κοτσάρεις και τον Τάτο και τον Ντε Βινσέντι; Πήρες και τον Σάμαρη. Και λες ότι θα πάρεις κι άλλους; Πόσους θα έχεις τέλος πάντων στα χαφ; Ποιος θα πρωτοπαίζει; Γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται ξήλωμα στα φετινά χαφ!

Αυτά πρέπει να ξεδιαλύνει ο Μίτσελ ξεκινώντας απ’ τα χαφ. Από εκεί και πέρα λένε ότι έχουν πάρει και δεξί μπακ τον Σαλίνο αφού χρειάζεσαι δεξί μπακ οπωσδήποτε, θες και τρίτο σέντερ φορ φεύγοντας ο Πάντελιτς, θες και μία εξτρεμάρα.

Ο Μίτσελ πρέπει να τα ζητήσει αυτά. Δεν με έχει ικανοποιήσει ως τώρα αυτός ο προπονητής, δεν με έχει πείσει στα δύσκολα ματς. Ούτε από τακτική, ούτε από προπόνηση, ούτε από επιλογές παικτών για την ομάδα. Θέλω να τον δω όμως αφού κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό τι διδάγματα βγαίνουν. Το πρώτο και κυριότερο είναι τα τρεξίματα αυτής της ομάδας, διότι και στο ποδόσφαιρο εγώ δίνω βαρύτητα στα τρεξίματα. Όχι αργοκαρούτες, όχι Φέισα. Είδατε τη Ντόρτμουντ με όχι ακριβοπληρωμένους παίκτες πώς έτρεχε και πώς κατάπινε τους αντιπάλους.

Από εκεί και πέρα ένα άλλο που πρέπει να μας διδάξει ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι ότι χρειάζεται δεμένη ομάδα, όμως χρειάζεται να έχεις και 1-2 παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει τον… Μέσι στην Ευρώπη που τους διαλύει όλους, έχει Σπανούλη ασύλληπτο!

Και συγχαρητήρια στον Μπαρτζώκα. Όχι να περνάει σε δεύτερη μοίρα ο Μπαρτζώκας επειδή είναι ταπεινός και χαμηλών τόνων. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Αν αποτύγχανε ο Ολυμπιακός φέτος, θα έπεφταν να τον φάνε όλοι τον Μπαρτζώκα. Τώρα που πέτυχε, δεν πρέπει να του αναγνωριστεί; Σε μια ομάδα έχει πάντα μερίδιο ευθύνης ο προπονητής και για τα κακά και για τα καλά. Το δούλεψε έξυπνα το φάιναλ φορ ο Μπαρτζώκας και πρέπει να πάρει τη δόξα που του αναλογεί. Όχι μόνο οι Αγγελόπουλοι. Όχι μόνο ο Σπανούλης. Όχι μόνο οι παίκτες. Αλλά και ο προπονητής. Μπράβο στον προπονητή!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ