2013-05-17 14:17:09
Φωτογραφία για ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ : ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ ΝΑ ΞΥΡΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΟΥΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ
Ο προπονητής του Περιστερίου, Τζίμης Κουστένης, μίλησε στον "Sentra 103,3" και την εκπομπή «Βάλτο αγόρι μου» για τον «τελικό παραμονής» της ομάδας του με τον Ηλυσιακό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19/5, 17:00) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Ανδρέας Παπανδρέου», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει έντονο το άγχος στην ομάδα του, η οποία θέλει νίκη με 4 πόντους για να σωθεί («ρίχνοντας» τον Ηλυσιακό) και μίλησε για την ατυχία που έπληξε το Περιστέρι με το σοβαρό τραυματισμό του Τάιλερ Χάινς. Μάλιστα, επεσήμανε γελώντας ότι ζήτησε από τον αδερφό του, Κάιλ (που παίζει στον Ολυμπιακό), να ξυρίσει το... μουσάκι και να παίξει με το Περιστέρι!

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την προετοιμασία του Περιστερίου: «Είχαμε πει ότι βλέποντας το πρόγραμμα, ότι θα πάει το πρωτάθλημα ως την τελευταία αγωνιστική. Δικαιωθήκαμε σε αυτό που λέγαμε από τον Οκτώβριο. Την Κυριακή θα είναι ο θάνατός σου η ζωή μου.


Μετά το Πάσχα μεσολάβησαν δύο εβδομάδες προπονήσεων. Οσο τραβά σε μάκρος η προετοιμασία, μεγαλώνει μέσα σου το στρες και το άγχος καθώς δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι αυτό το ματς. Είχαμε, βέβαια, το χρόνο να διορθώσουμε πράγματα, να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, αλλά δεν μπορούμε να μη σκεφτόμαστε ότι παίζουμε τον τελικό του πρωταθλήματος, το δικό μας τελικό.

Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, είμαστε σε καλή κατάσταση και σωματική και ψυχολογική. Το μόνο μείον για μας ότι θα έχουμε 20 μέρες να παίξουμε παιχνίδι. Θα παίξει ρόλο ότι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς θα είχαμε τουλάχιστον 3.500 - 4.000 κόσμο μαζί μας».

Για το παιχνίδι αλλά και την εικόνα από το χθεσινό ματς Ηλυσιακού - Ολυμπιακός: «Θέλουμε νίκη με τέσσερις πόντους για να σωθούμε. Με νίκη κάτω από τέσσερις πόντους ή με ήττα, εμείς πέφτουμε και ο Ηλυσιακός μένει. Πήγα και το είδα το ματς χθες του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό, σκέφτηκα δεν πιστεύω να απαλλαγούμε από το άγχος από απόψε… Ηταν λογικό τα παιδιά του Ολυμπιακού να είναι λίγο άδειοι μετά από τέτοια επιτυχία. Όμως φόρτσαραν κάποια στιγμή, πήραν διαφορά ασφαλείας 8-10 πόντους και τη συντήρησαν ως το τέλος. Θυμήθηκα τον ΒΑΟ που κάποια φορά νίκησε τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή σε ζώνουν τα φίδια, όμως εντάξει, μας άφησαν να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, οι δυο μας.

Για το πώς πιστεύει ότι θα πάει το ματς: «Εμείς θα θέλουμε να το τελειώσουμε αν είναι δυνατόν από το πρώτο λεπτό. Όμως να είναι όλοι προετοιμασμένοι ότι θα κριθεί σε 1-2 σουτ του τέλος. Η διαφορά το πολύ να είναι στους 2-3-5 πόντους. Φυσικά και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να το `καθαρίσουν' από νωρίς, όμως πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα τελευταία 1-2 λεπτά».

Για τον τραυματισμό του Χάινς: «Ολη τη σεζόν ήμασταν τυχεροί από τραυματισμό, δεν είχαμε βγάλει ούτε μία θλάση. Η ρήξη αχίλλειου ήρθε σε ανύποπτη στιγμή, όπως έτρεχε μόνος του πάνω-κάτω. Ηρθε ο Κάιλ να δει τον αδερφό του και του είπα να ξυρίσει λίγο το μουσάκι που έχει και να παίξει αυτός, αλλά είναι αδύνατον γιατί πιστεύω θα το καταλάβει ο Ηλυσιακός και θα κάνει ένσταση (γέλια)».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ