2013-05-17 13:55:04
Φωτογραφία για Ναι μεν αλλά... για την επένδυση στις Νηές
Ένα πρώτο μικρό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στις Νηές έγινε με την απόφαση απόρριψης της αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου για ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων εκμεταλλεύονται τα ελαιόδεντρα στην επίμαχη έκταση.

Η εισαγγελέας Βόλου κ. Στόγια, ενώπιον της οποίας είχαν συζητηθεί οι αιτήσεις και παρεμβάσεις, σε ειδική διαδικασία την 1η Μαρτίου, απέρριψε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, εκφράζει όμως την άποψη πως αρμόδια για να αποφανθούν σχετικά με δικαιώματα κατοχής και νομής είναι τα Πολιτικά Δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως διαδοχικές πράξεις στην επίδικη περιοχή ασκούνται από παλαιοτάτων χρόνων, ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα από την Ανδρώα Μονή Ι.Μ. Άνω Ξενιάς, σε κάθε δε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο γνώριζε από το έτος 2003, οπότε και προκηρύψθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την αγορά και τη μίσθωση ορισμένων τμημάτων της ευρύτερης έκτασης στις Νηές Σούρπης, ιδιοκτησία της Μητρόπολης Δημητριάδος - την επίδικη έκταση και δεν ήγειρε οποιαδήποτε αξιώση ή εξέφρασε οποιαδήποτε αντίδραση ή διεκδίκηση επ' αυτής
. Πολλώ δε μάλλον γνώριζε την επίδικη έκταση από το 2006 και εντεύθεν, οπότε και συνήφθησαν τα οριστικά συμβόλαια αγοραπωλησίας και μίσθωσης μεταξύ της Μονής και της κατασκευαστικής εταιρίας. Από τη διαδικασία μάλιστα διαπιστώθηκε, σημειώνεται και στο σκεπτικό της απόφασης, ότι με την υποόθεση άρχισε να ασχολείται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου από το 2008, ενώ μέχρι το 2006 ασκεί πράξεις νομής και κατοχής η Μητρόπολη.

Η εισαγγελέας, στην απόφασή της αναφέρει ότι από την παράθεση των στοιχείων οδηγείται στη σκέψη πως η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου υποκρύπτει αίτημα αναγνώρισης διακιωμάτων νομής και κατοχής, κάτι που εκφεύγει της δυνατότητας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και ανήκει αποκλειστικά στο φυσικό δικαστή, δηλαδή στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Η εισαγγελλία απορρίπτει την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου ως αόριστη. Κατά συνέπεια απορρίπτει και της παρτεμβάσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου της "Κινησης Πολιτών Σούρπης" και του Δήμου Αλμυρού.

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ