2013-05-17 12:15:14
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ FIFA ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται στα έργα στη Βραζιλία για το Μουντιάλ 2014 και η FIFA έστειλε τελεσίγραφο στις διοργανώτριες πόλεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζερόμ Βαλκ, προειδοποίησε τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, ότι μπορεί η FIFA να αλλάξει και έδρες! Είναι χαρακτηριστικό πως αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στη Βραζιλία και η Κορίνθιανς απάντησε με επίσημα ανακοίνωση!

«Αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των σταδίων, μπορούμε να αποφασίσουμε να αλλάξουμε κάποιες έδρες ως την 1η Αυγούστου, όταν θα τεθούν προς πώληση τα εισιτήρια του Μουντιάλ», δήλωσε ο Βαλκ.

Ο αξιωματούχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος επισκέφθηκε το στάδιο «Γκαρίντσα» στη Μπραζίλια, είπε ότι ανησυχεί για τις καθυστερήσεις ορισμένων εγκαταστάσεων και περισσότερο για την «Αρένα» του Σάο Πάολο. Όπως τόνισε, θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους του σταδίου προκειμένου να πληροφορηθεί την πραγματική κατάσταση των εργασιών.


«Πάντοτε λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε καθυστερήσεις. Χρειάζομαι χρόνο για να ελέγξω όλες τις εγκαταστάσεις. Το Μουντιάλ είναι μια παγκόσμια εκδήλωση και οι εργασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν», δήλωσε ακόμα ο Βαλκ και συνέχισε: 

«Δεν είναι απειλή, ούτε σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τις έδρες. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγή έδρας μέχρι την 1η Αυγούστου, όταν τα εισιτήρια θα τεθούν προς διάθεση. Τα στάδια θα πρέπει όμως να παραδοθούν στην ώρα τους».

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Βαλκ εξόργισαν τη διοίκηση της Κορίνθιανς, η οποίοι μέσω επίσημης ανακοίνωσης γνωστοποίησαν ότι δεν αποδέχονται πιέσεις. 

«Αν θέλουν να μας αφαιρέσουν τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, μπορούν να το κάνουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν.

Να θυμίσουμε πως και στο παρελθόν υπάρχει κόντρα ανάμεσα στη FIFA και την Βραζιλία (και με την πολιτική ηγεσία της χώρας) για τα έργα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ