2013-05-17 07:17:03
Φωτογραφία για Συνελήφθη για συνωμοσία και υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης
Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών από το Ουζμπεκιστάν συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές κατηγορούμενος για... συνομωσία, υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών και διανομή πληροφοριών σχετικά με την κατοχή εκρηκτικών και όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο Φαζλιντίν Κουρμπάνοφ κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και διέμενε μόνιμα στο Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από στενή παρακολούθηση από στελέχη του FBI.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές, από τον Αύγουστο του 2012 έως το Μάιο του 2013, ο Κουρμπάνοφ συνωμοτούσε, παρέχοντας πόρους και βοήθεια στο Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομάδα αυτή υποστηρίζει τη θέσπιση αυστηρού ισλαμικού νόμου στο Ουζμπεκιστάν.Από τον Ιανουάριο του 2013, η Κουρμπάνοφ παρείχε εκπαίδευση στο Ίντερνετ για την κατασκευή εκρηκτικών, με πρακτικές συμβουλές, όπου έγραφε τύπους και διευθύνσεις για την παροχή υλικών.

Είχε επίσης στην κατοχή του, υλικά όπως σκόνη αλουμινίου, νιτρικό κάλιο και θείο, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει μια αυτοσχέδια βόμβα, καθώς επίσης κατείχε και άλλες συσκευές καταστροφής έτοιμες προς συναρμολόγηση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών για την συνωμοσία και την υλική υποστήριξη σε τρομοκράτες, καθώς και επιπλέον 10 χρόνια για την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ