2013-05-17 02:20:21
Φωτογραφία για Ολυμπιακός: Τέλος ο Κοβάσεβιτς!
Μια... σχέση που εξ αρχής δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε στον Ολυμπιακό! Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μετά από τρία χρόνια στην ΠΑΕ αποχωρεί, κάτι που αποτελεί απαρχή των αλλαγών στους ερυθρόλευκους. Τι δήλωσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σέρβος.

Από την περσινή περίοδο ακόμη η σχέση Ολυμπιακού-Κοβάσεβιτς δεν ήταν και η καλύτερη. Κάποιες μεταγραφικές επιλογές του Σέρβου που απέτυχαν ήταν η βασική αιτία για να οδηγηθούν το βράδυ της Πέμπτης οι δύο πλευρές στο... φιλικό διαζύγιο!

Η ανακοίνωση και οι δηλώσεις

Οι Πειραιώτες προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης στην ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας τους με τον Σέρβο. Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον ευχαριστεί για τη μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο».


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για την προσφορά του στον σύλλογο. Ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην προσπάθεια να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό και είναι από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας των τριών πρωταθλημάτων και των δυο Κυπέλλων. Εύχομαι στον Ντάρκο, που ήταν και θα παραμείνει φίλος μου και μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού μας, κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, για την εμπιστοσύνη και για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω στον μεγάλο αυτό ευρωπαϊκό σύλλογο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα αυτά τα τρία χρόνια και φυσικά τον κόσμο του Ολυμπιακού που μου δείχνει την αγάπη του, από την πρώτη μέρα που έφτασα στον Πειραιά. Εύχομαι σε όλους ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τις επιτυχίες και να γίνουν τα όνειρα μας πραγματικότητα».

To... ιστορικό του, η απόφαση και η κριτική

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ετοίμαζαν αλλαγές ως προς το οργανόγραμμα της ομάδας. Τμήματα όπως εκείνο του σκάουτινγκ και θέσεις-κλειδιά ήταν σε καθεστώς... σκαναρίσματος. Μάλιστα σε κάποια στιγμή είχε διαρρεύσει και πως ο Κοβάσεβιτς και ο Λορένθο είναι υπό κρίση.

Τελικώς κατόπιν συναντήσεων και αμοιβαίων εξηγήσεων κρίθηκε σκόπιμο και σωστό να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Σέρβο. Η οριστική απόφαση και η σχετική ανακοίνωση αναμενόταν την άλλη εβδομάδα, όμως στην πειραϊκή ΠΑΕ ήθελαν να... τελειώσουν το θέμα μία ώρα νωρίτερα.

Ο Κοβάσεβιτς πρωτοέπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό το 2010 μαζί με το διοικητικό τιμ των Γιάννη Βρέντζου και Σωκράτη Κομινάκη. Έκτοτε από τα χέρια του πέρασαν αρκετές μεταγραφικές υποθέσεις και ενώ αμφισβητήθηκε εντόνως. Η πρώτη μεταγραφή που έκλεισε ήταν εκείνη του Μάρκο Πάντελιτς.

Ακολούθησαν εκείνες των Λιούμπομιρ Φέισα, Αλεξάνταρ Κάταϊ και Πέταρ Γκρμπιτς ενώ είχε συμμετοχή στις προσθήκες των Φράνκο Κοστάντσο, Πάολο Μασάντο, Λεάντρο Γκρέκο, Κλοντ Ντιελνά και Ντρισά Ντιακιτέ. Έπειτα από δικές του ενέργειες είχε δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό και ο Νίκολα Γκουλάν.

Κατά καιρούς ο Κοβάσεβιτς δέχθηκε σκληρή κριτική (ακόμα και από τον κόσμο) και για το σκάουτινγκ και για τις μεταγραφές του. Από τους παίκτες που ήρθαν στην διάρκεια της παρουσίας του στους πρωταθλητές μόνο ο Πάντελιτς ήταν εκείνος που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε σημαντικό βαθμό.

Υπήρξε και ο Λιούμπομιρ Φέισα φυσικά για όσο διάστημα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας (σ.σ. ο οποίος από ένα σημείο και έπειτα φέτος είχε σημαντική συμβολή). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέμεναν τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς για να διαπιστώσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Τελικώς έπειτα από μία σεζόν όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο μην παίζοντας όμως τόσο καλό ποδόσφαιρο και ενώ δεν του... βγήκαν και κάποιες επιλογές ο Κοβάσεβιτς αποχαιρετά το λιμάνι. Ο ίδιος πάντως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ασχολείται με την μπάλα.

Ως παίκτης ο Σέρβος είχε έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007 έπειτα από ενέργειες του Ίλια Ίβιτς με ελεύθερη μεταγραφή από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αγωνίστηκε έως τον Γενάρη του 2009, οπότε και διαπιστώθηκε το πρόβλημα στην καρδιά του, κάτι που τον ανάγκασε να μπει στο χειρουργείο και να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Χουάνχο Λορένθο αντί-Κοβάσεβιτς

Την θέση του τεχνικού συμβούλου της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών αναλαμβάνει ο Χουάνχο Λορένθο. Ο Ισπανός ήταν μέχρι πρότινος τεχνικός σύμβουλος σε ζητήματα σκάουτινγκ. Πλέον αναβαθμίζεται για να καλύψει το κενό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Στο πρόσωπο του Λορένθο βλέπουν στο λιμάνι έναν άνθρωπο που είναι γνώστης της ισπανικής αγοράς, η οποία και θα αποτελέσει τον βασικό άξονα των μεταγραφών των ερυθρόλευκων για φέτος το καλοκαίρι. Εκτιμάται λοιπόν πως σε συνεργασία με τον Μίτσελ θα επέλθει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις μεταγραφές.

 gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ