2013-05-17 00:58:04
Φωτογραφία για Συνεργασία κομμάτων - Κυβέρνησης ζητά το ΕΥΡΩΚΟ
Για να αντιμετωπίσουμε τον χαρακτήρα ύφεσης και τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου και για να αποδεσμευτούμε γρηγορότερα από την Τρόικα επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και Κυβέρνησης δήλωσε... την Πέμπτη ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

Από τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος στην Λευκωσία ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση της οικονομίας και να κάνουμε την Κύπρο ελκυστική στις επενδύσεις απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και νομισματική σταθερότητα».

Πρόσθεσε ότι «για τον απεγκλωβισμό από τα προβλήματα και την Τρόικα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δυνατά σενάρια και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει μονοδιάστατα έξοδο από την Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει στην πρόταση του το ΑΚΕΛ».

Αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου ο κ. Γιωργάλλας αναφέρθηκε στην ανάγκη «για έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς διαχείρισης και δημιουργία κλίματος ενότητας για την οικονομία.»


Είπε πως «με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι οι ενέργειες για απεξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς διαχείρισης προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό» και θέση του Ευρωπαϊκού Κόμματος είναι όπως «η Τράπεζα Κύπρου σταθεί το συντομότερο στα δικά της πόδια γιατί η δραστηριότητα της έχει άμεση επίδραση στην οικονομία», συνέχισε ο κ. Γιωργάλλας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε ότι «για να εξέλθει η Τράπεζα Κύπρου από το καθεστώς διαχείρισης, πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα με τις προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο, να ξεκαθαριστεί η διαβάθμιση των μετοχών της, να συνέλθει η συνέλευση των νέων μετόχων και να διοριστεί Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής».

Όπως είπε, «περαιτέρω καθυστέρηση στη δρομολόγηση λύσεων για αυτά τα ζητήματα μπορεί να αποβεί μοιραία για τη βιωσιμότητα της Τράπεζας Κύπρου και καταστροφική για την οικονομία».

Ανέφερε, καταλήγοντας, πως «στην προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ