2013-05-16 21:33:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Ανησυχία ΑΚΕΛ για εξαγγελίες Λαγκάρντ
Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τοποθετήσεις της Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για πρόσθετα φορολογικά μέτρα στην Κύπρο και καλεί την Κυβέρνηση να... τοποθετηθεί.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ΓΙώργος Λουκαίδης σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος σχολίασε και 47σελιδο έγγραφο του ΔΝΤ από τα πρακτικά της συνεδρίασης των εκτελεστικών διευθυντών για το θέμα της Κύπρου, όπως είδε το φως της δημοσιότητας.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση Λαγκάρντ ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα κοντά στο 5% του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη ώστε το χρέος να είναι σε συνεχή πτωτική πορεία και στο ότι οι μακρο-οικονομικές προοπτικές του κυπριακού προγράμματος υπόκεινται σε αβεβαιότητα και ότι οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί.

Ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις για την αβεβαιότητα του προγράμματος και ότι οι προβλέψεις ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 12,5 % σε δυο χρόνια και θα αρχίσει να αναπτύσσεται το 2015 είναι υπερβολικά αισιόδοξες.


Ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι τίθενται πολλά ζητήματα και διερωτήθηκε αν η Κυβέρνηση έχει μελετήσει τα έγγραφα αυτά και τις τοποθετήσεις της κ. Λαγκάρντ, λέγοντας ότι υπάρξει «ξεκάθαρη παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ ότι έχουν επιβάλει στην Κύπρο ένα πρωτοφανές σχέδιο λεγόμενης διάσωσης το οποίο οι ίδιοι προτού ξεκινήσει να εφαρμόζεται, αμφισβητούν με έντονο τρόπο».

«Μάλιστα έχουν εξαγγείλει προτού καν ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος πρόσθετα μέτρα τα οποία κατά την κ. Λαγκάρντ θα φτάνουν το 5% του ΑΕΠ της οικονομίας», συνέχισε.

Διερωτήθηκε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση του ΔΝΤ του προγράμματος πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην εξαγγελία για πρόσθετα μέτρα πέραν του προγράμματος.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ