2013-05-16 11:35:07
Φωτογραφία για Λουκανικοπιτάκια και τυρομπαλάκια
«Εύκολα, νόστιμα Λουκανικό-τυρομπαλάκια που θα τρελάνουν μικρούς-μεγάλους και θα σας “συντροφεύσουν” στο σχολείο, στο γραφείο, στα πάρτι και στις εκδρομές σας. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί μόνο σε ένα κομμάτι»!

ΥΛΙΚΑ 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

- 1 αβγό

- 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο

- 1 κούπα ελαιόλαδο

- 1 κούπα γάλα

- 1 σακουλάκι μαγιά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

- Λουκανικάκια βραστά

- Κέτσαπ (όσο πάρει)

- 1 αβγό (για επάλειψη)

- Σουσάμι (για πασπάλισμα)

ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

- ½ κιλό θρυματισμένη φέτα

- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- 1 αβγό (για επάλειψη)

- Σουσάμι (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε λεκανίτσα, ρίχνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει καλά η μαγιά
. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο, το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε έπειτα σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφού τελειώσουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να «δουλεύουμε» το μείγμα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Τέλος, αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη σκεπασμένη με πετσετούλα, σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.

2. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη, παίρνουμε ένα κομμάτι με το χέρι και το ανοίγουμε στη παλάμη σε στρογγυλό σχήμα. Τοποθετούμε λίγη κέτσαπ και την απλώνουμε με κουταλάκι σε όλη την επιφάνεια της. Έπειτα, βάζουμε ένα λουκανικάκι στη μέση και το ρολάρουμε, κλείνοντας το. Συνεχίζουμε και με τα επόμενα λουκανικάκια την ίδια διαδικασία

3. Για τα τυρομπαλάκια, σε μπολάκι βάζουμε τη φέτα, τη θρυμματίζουμε με πιρούνι και προσθέτουμε δυόσμο και πιπέρι. Κάνοντας ακριβώς ότι και πριν με τη ζύμη, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση του τυριού στην επιφάνεια κάθε ζύμης και την «κλείνουμε» σαν μπαλάκι. Τέλος, σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα πιτάκια, πάντα με το «κλείσιμο» προς τα κάτω, για να μην μας ανοιξουν στο ψήσιμο. Τα αλείφουμε με πινελάκι που έχει μείγμα από χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δούμε τα πιτάκια να έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα.

Χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά

Μερίδες: 15-20 κομμάτια

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ