2013-05-16 10:05:27
Φωτογραφία για Εγκώμια για τον Αλέξη Τσίπρα...!!!
Εναν απρόσμενο «σύμμαχο» στην προσπάθεια ενίσχυσης του διεθνούς προφίλ του βρήκε στο πρόσωπο του Ολιβερ Στόουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο Αμερικανός σκηνοθέτης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ελπίδα της Ελλάδας».

 Την ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας διατύπωσαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο ο Ολιβερ Στόουν όσο και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ καθώς κλήθηκε να μιλήσει στο 6ο Ριζοσπαστικό Φόρουμ, μαζί με τον Σλαβόι Ζίζεκ, με θέμα τον ρόλο της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, αμέσως μετά το γεύμα που είχε χθες το μεσημέρι -μαζί με τον Σ. Ζίζεκ- με τον κ. Τσίπρα, δεν ήταν καθόλου φειδωλός στις φιλοφρονήσεις του για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς τον χαρακτήρισε ελπίδα της Ελλάδας και ότι «αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο».


Ο κ. Στόουν ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «καλή τύχη» προσθέτοντας: «Θα τη χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει». Από την πλευρά του ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, παλιός γνώριμος του κ. Τσίπρα -είχε μιλήσει τον Ιούνιο του 2012 σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος σε σχόλια ότι είναι μυστικός σύμβουλός του, είπε πως «ανυπομονεί για αυτόν τον ρόλο του».

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια ανταπόδωσε τις ευχές των κ. Στόουν και Ζίζεκ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφερόμενος στις ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη, όπως το «Πλατούν», το οποίο είχε ως θέμα τον πόλεμο στο Βιετνάμ, είπε πως «σήμερα ζούμε έναν διαφορετικό πόλεμο, οικονομικό, και έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτικής βίας, αλλά της ύφεσης».

Σημειώνεται ότι ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τρία ντοκιμαντέρ, ενώ τώρα εργάζεται σε σειρά 10 ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μυστική ιστορία της Αμερικής» η οποία αφορά τον «ψυχρό πόλεμο» των ΗΠΑ με την τότε Σοβιετική Ενωση αλλά και τις αλλαγές στον διεθνή ρόλο των ΗΠΑ μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες και με τον πρόεδρο της Κροατίας Ιβο Ζοσίποβιτς -στο Προεδρικό Μέγαρο- και αμέσως μετά εξέφρασε τον φόβο του όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ενώ ως λύση αντιπαρέβαλε μια «μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή» και τον αγώνα «ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, που είναι η πηγή των προβλημάτων».

Ο κ. Τσίπρας χθες το βράδυ μίλησε μαζί με τον Σ. Ζίζεκ για την πορεία της Ευρώπης και τον ρόλο της Αριστεράς, ενώ απάντησε σε ερωτήματα όπως αν είναι εφικτό "να πάρει σάρκα και οστά" μια άλλη πολιτική μέσα στο δεδομένο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κίνδυνος δεν είναι οι εναλλακτικές πολιτικές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πολιτική της Μέρκελ σημειώνοντας ότι "ήρθαν να μας σώσουν, αλλά το χρέος της χώρας μεγάλωσε".

Π. Τσούτσιας / ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ